Haberler

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Gölbaşı Belediyesi zabıta ekipleri, sigara yasağı kapsamında kahvehanelerde denetimlerde bulundu.

Gölbaşı Belediyesi zabıta ekipleri, sigara yasağı kapsamında kahvehanelerde denetimlerde bulundu.

Gölbaşı Belediyesi zabıta ekipleri kamu kurumları, özel işletmeler, kıraathaneler, toplu taşıma araçları olmak üzere ilçe genelinde birçok noktada denetimler yapmaya devam ediyor.

Zabıta ekipleri, bir kıraathanede sigara içildiği tespit edildiği ve işletmeye cezai işlem uyguladığı bildirildi.

Gölbaşı Belediyesi zabıta ekiplerinden alınan bilgiye göre, denetimlere devam edildiğini, kapalı mekanlarda sigara içilmesine müsaade verilmeyeceği ifade edilirken vatandaşlardan konuya hassasiyet göstermesini ve yasağa uymalarını istediler.

Denetimler sırasında Gölbaşı genelinde yasağa yüzde 99 uyulduğu tespitinin yapıldığını ifade eden zabıta ekipleri, yasağa uyan Gölbaşılılara teşekkür etti.

-Kahta'da şiir dinletisi-

Kahta Anadolu Lisesi tarafından organize edilen geleneksel, "Kahta Anadolu Lisesi 6. Şiir ve Müzik Dinletisi" bu yıl da izleyicileri ile buluştu.

Kahta Kültür Merkezi'nde düzenlenen şiir dinletisi katılım yoğun olunca davetlilerin bir kısmı ayakta izledi, salonda yer bulamayanlar ise geri dönmek zorunda kaldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Edebiyat Öğretmeni İsmet Yılmaz, şöyle konuştu:

"Öncelikle oturmak için yer bulamayıp da programı ayakta izleyen veya salondan geri dönen herkesten özür diliyoruz. Bu programda da anlaşıldığı gibi ilçemizin daha büyük bir salona ihtiyacı vardır. Biz bu yıl şiir dinletilerimizin 6. yapmaktayız. Bu yılki programımızda Kahta'da yetişen yetişen nara dikkat çekmek adına nar çiçeği rengini kıyafetlerini seçtik ve davetiyelerimizde de nar çiçeğini kullandık."

İsmet Yılmaz, programa verdikleri destek dolayısı ile Kaymakam Metin Esen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç'a da teşekkür etti.

Programda Can Yücel'in 'Anladım', Sezai Karakoç'un 'En Sevgili', Kahraman Tazeoğlu'nun 'Araz', İclal Aydın'ın 'Ne Olacak Halim', Necip Fazıl Kısakürek'in

'Sakarya' gibi şiirlerine yer verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç da Necip Fazıl'dan 'Zindandan Mehmed'e Mektup' adlı şiiri okuyarak programa ayrı bir renk kattı.

Program, Adıyaman'dan gelen bir grup üniversite öğrencisinden bir dans eğitmeni sahnede öğrencilerin seslendirdiği İngilizce şarkı Someone Like You

(Adele) eşliğinde lirik bir dans gösterimi ile son buldu.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title