Haberler

Adilcevaz Kaymakamı Dilsiz Açıklaması

Adilcevaz ilçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, kız çocuklarının okullaşmasına büyük önem ve öncelik verdiklerini söyledi.

Adilcevaz ilçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, kız çocuklarının okullaşmasına büyük önem ve öncelik verdiklerini söyledi.

Dilsiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orta öğretimde kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 70, ilköğretimde ise yüzde 100 olduğunu, fakat orta öğretimdeki bu oranı yeterli bulmadıklarını bildirdi.

Eğitime önem verdikleri konuların başında ilk önce kız çocuklarının okula kazandırılmasının geldiğini ve bunun için çaba gösterdiklerini ifade eden Dilsiz, şöyle konuştu:

"Bu oranın yükselmesi için idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, milli eğitim camiası ve biz birebir ailelerle görüşüp, çocukların okula kazandırılması için çaba gösteriyoruz. Eğer ailelerin ekonomik durumları iyi değilse, devlet olarak her türlü imkanı çocuklara sunuyoruz. Çocukların okula kazandırılması için aileleri ziyaret ediyoruz. Çocukları okula kazandırmak için, aileleri ikna etmeye çalışıyoruz. Ailelere, çocuklarını okula göndermeme nedenlerini soruyoruz. Eğer ekonomik ise, ailelere her türlü garantiyi veriyoruz. Ekonomik değil ise, çocuklarını okula göndermeme yönündeki fikirlerinin yanlış olduğunu kendilerine izah ediyoruz. Ailelere ekonomik sıkıntıları düşünmemelerini söylüyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ilk ve orta öğretimde okuyan erkek ve kız çocuklarına ayrı oranda şartlı nakit transferiyle para yardımı yapıyor. SYDV Genel Müdürlüğü, çocukların annelerinin hesabına parayı yatırıyor. Ayrıca gelenek ödeneklerin büyük bir bölümünü de eğitime harcıyoruz. Bunlara rağmen çocuğunu okula göndermeyen ailelere ceza işlemini son aşamada uyguluyoruz."

-"DERSHANE GİBİ SBS VE ÖSS KURSLARI OLUŞTURACAĞIZ"-

Geçen eğitim öğretim döneminde, SYDV Genel Müdürlüğü'nün finansmanıyla ilçedeki tüm okullarda SBS ve ÖSS kursu açtıklarını dile getiren Dilsiz, bu yıl da aynı şekilde okullarda SBS ve ÖSS kursları oluşturacaklarını ifade etti.

Bazı öğrencilerin okula geliş gidişlerde yaşadığı sıkıntı ve ekonomik nedenlerden dolayı, okulun dışında takviye bir ders alamadığını bildiren Dilsiz, şöyle konuştu:

"Bu yıl çocuklarımıza, kendi okullarında, her türlü dokümanlara sahip bir dershane ayarında, SBS ve ÖSS kursları oluşturacağız. Ekonomik kaygılar nedeniyle, dershaneye gidemeyen çocuklarımızı bu kurslara alacağız. Vakfımızla da eğitim üzerinde yoğunlaştık ve çalışmalarımız devam ediyor. Milli eğitim camiamız gayretli. Yapılan yatırım ve çalışmalarla eğitimde uzun yıllarda semeresini alacağız. Ekonomik kaygılardan dolayı çocuklar okula gitmemezlik yapmamalı. Hedefimiz bu. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Eğitime yapılan yatırımlar uzun vadeli. Bir veya iki gün sonra meyvesini alamıyorsunuz. Son yıllarda istatistiksel gelişmelere baktığımızda, buradaki yatırımın semeresinin ortaya çıktığını görüyoruz. Her yıl üniversiteye giriş sınavlarında, SBS'lerde ve kız çocuklarının okullaşması anlamında çok daha iyi yerlere gidiyoruz. Tabi bu yeterli değil. En iyiyi hedeflemek zorundayız. İşimizin önemli bir kısmını eğitimle ilgili çalışmalara ayırıyoruz. Bütçemizin büyük bir kısmını da eğitim için harcıyoruz."

Derslik anlamında çok büyük bir sıkıntı yaşanmadığını, fakat 25 derslik yapıldığında ilçenin derslik sıkıntısının tamamen giderileceğini belirten Dilsiz, son yıllarda eğitime büyük yatırımların yapıldığını ve ciddi anlamda derslik sayısının arttığını sözlerine ekledi.

- BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title