Haberler

Abt'den Yeni Bir Oyun, Düğün Evi Oyun Evi

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Yeni Bir Oyunla Daha İzleyicinin Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor. "Düğün Evi Oyun Evi" Adlı Oyunun Prömiyeri Büyükşehir Kültür Salonu'nda Gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, yeni bir oyunla daha izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. “Düğün Evi Oyun Evi” adlı oyunun prömiyeri Büyükşehir Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın yönettiği oyun, Anadolu geleneğinden gelen seyirlik oyunların bir araya gelmesiyle oluşuyor. Oyunda, Anadolu halkının ürettiği, yaşattığı, kendisiyle birlikte değiştirdiği ve geliştirdiği yaşama biçimi sahneye yansıtılıyor.

Tarihi yüz binlerce yıl öncesine dayanan ve halen Anadolu’da pek çok köyde devam ettirilen köy seyirlik oyun gelenekleri, geleceğin tiyatrosuna önemli bir kaynaktır. Anadolu insanları, toplayıcılık mevsim dönüşümleri, ekim-dikim ve hasat zamanlarına özel bir önem vermiş, bu zamanları oruç, ritüel ve şenliklerle kutsamıştır. Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneklerini yaşatmayı ilke edinen “ABT” yeni oyunu ile genç nesile de ışık tutmayı amaçlıyor.

Oyunun yönetmen yardımcılığını Abdullah Sürekli, müzik ve dans düzeni İhsan Kılavuz, kostüm tasarımı Gizem Karasu, Işık Tasarımı ise Özgür Dokuyucu yapıyor. Oldukça kalabalık bir kadrosu olan oyunda, Abdullah Sürekli, Cenap Aydınoğlu, Mehmet Özgür, Gökhan Avkıran, Erdal Gürcan, Seyfi Satmaz, Recep Kamiloğlu, Nuri Türker, Metin Çelik, Mete Orhan, Nurullah Uzun, Durmuş Ali Emre, Selim Türkışık, Cengiz Kaya, Faruk Çelik, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehtap İş, Gizem Karasu, Burçin Karahan, Derya Ünlü, Özlem Davutoğlu, Sacide Taşaner, Özge Özgür ve İpek Örgücüler rol alıyor.

OYUNLARA YOĞUN İLGİ

ABT yeni bir çocuk oyununun hazırlıklarını da sürdürüyor. M. Taner ÇELİK’in yazdığı Abdullah SÜREKLİ’nin yönettiği yeni çocuk oyunu “Üç Oğul Üç Sihir” Antalyalı çocuklarla buluşacak.

Öte yandan geçen yıl seyircinin yoğun ilgisiyle izlenen oyunlar da sahnelenmeye devam ediyor. Yönetmenliğini Abdullah Sürekli’nin yaptığı “İki Kalas Bir Heves” ve “Buzlar Çözülmeden”, Reha Özcan’ın yönettiği “Herkes(mi) Hırsız” ve Hasibe Özgür yönettiği çocuk oyunu “Mavi Pullu Balık” sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor.

(AT-Y)

25.12.2007 12:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title