Haberler

Abdurrahman Gazi Vakfı Safahat Okumaları Ödüllendirildi

Abdurrahman Gazi Vakfı'nın yaklaşık 20 yıldır Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlediği safahat okumaları programının bu yıl ki ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Abdurrahman Gazi Vakfı'nın yaklaşık 20 yıldır Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlediği safahat okumaları programının bu yıl ki ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Vakıflar Haftası münasebetiyle organize gecede, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman "vakıf medeniyeti, vakfın önemi" konulu konferans verdi. Gecede ilk, orta ve Üniversite öğrencileri arasında geçtiğimiz Pazar günü yapılan safahat okumaları yarışmasının ödülleri sahiplerini bulurken, Mehmet Akif'in şiirlerini seslendiren ana sınıfı öğrencileri salondan yoğun alkış aldı. Gece de İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden oluşan bir koro da ilahi dinletisi sundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan'a, Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra "vakıf medeniyeti, vakfın önemi" konulu konferanslarını sunmak üzere Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman kürsüye davet edildi.

"Biz çok büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Atalarımız bize büyük bir miras bıraktılar. Onur, şeref bıraktılar ki biz buna medeniyet diyoruz. Bizim medeniyetimizin 3 ayağı vardır. Bir ayağı Orta Asya'dan gelen, bir ayağı Hicaz'dan gelen ve diğer ayağı da içinde yaşadığımız toplumdan ve topraklardan geliyor" diyen Ağırman, "3 ayak üzerinde durun bir medeniyet inşa ettik ve bu 3 ayağı kaynaştırdık" dedi.

"Geçmişte neler başardığını bilmeyen insanlar cesur olamazlar. Çocuklarınıza gerçek tarihi okutun. Çocuklarımız Osmanlıyı, Selçuklu, Sahabeyi bilmiyorlar. Bu yüzden bir cesaretsizlik, korkaklık var" diyen Ağırman, Erzurum'u dört bir taraftan kuşatan Tabyaların ve bilinmelerinin önemini vurguladı. Osmanlının yaptığı tüm eserlerin vakıf eseri olduğunu ifade eden Ağırman, "Osmanlı bütün bir Dünyaya kendimi nasıl kabul ettiririm, ezanı nasıl her yere yayarım, mehteri nasıl daha ilerilere duyururum, bunların hesabını yapmış, bunlarla uğraşmış" dedi.

Ağırman'ın konferansından sonra da, Abdurrahman Gazi Vakfı'nın tanıtım videosu salondaki misafirlere izlettirildi. Gece de, ana sınıfı öğrencisi Nisanur Bayoğlu ve ilköğretim 1. Sınıf öğrencileri Gülhan Küni ve Zehra Şahin'in okudukları şiirler salondan yoğun alkış ve beğeni topladı.

Gece de konuşma yapan Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek'te; "Peygamber Efendimiz zamanında hurma bağlarıyla başlayan Vakıf kültürü ve medeniyeti, Emeviler, Abbasiler ve son olarak da Selçuklularla zirveye ulaşmıştır. Osmanlılarda bu büyük mirası devralmış ve sürdürmüşlerdir" dedi. Osmanlı Vakıf kültürünü fethettiği topraklarda din, dil, renk ayrımı yapmaksızın adaletli şekilde sunmuştur. Ama İslam'ı fethedilen topraklarda sevdirmek içinde vakıflar ve sevk edilen aileler aracılığıyla faaliyetler göstererek o toprakların İslamlaşmasını sağlamıştır" diyen Emek, "Osmanlı'nın Balkanlar da yürüttüğü faaliyetler 1800'lü yıllardan sonra zayıflamış ve Balkanlardan Anadolu'ya tersine göç başlamıştır. Bosna'dan Sırbistan'a kadar Osmanlı'nın vakıflar aracılığıyla yürüttüğü tüm faaliyetler, o toprakların İslamlaşması içindir" dedi.

Gece de İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencileri de bir ilahi dinletisi sundu. İlahi dinletisinin ardında da son olarak, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Safahat okumaları şiir yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri veridi. Öğrenciler ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ve Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek'in ellerinden aldılar.

Program, ödül törenin ardında sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Vakıflar Haftası Mustafa Ağırman Safahat Yerel Haberler

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title