Haberler

4 Şubat Dünya Kanser Günü

Denizli Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi Hekimi Dr. Mustafa Ali Ekiz, kanserden korunmak için egzersiz yapılmasını önerdi.

Denizli Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Hekimi Dr. Mustafa Ali Ekiz, kanserden korunmak için egzersiz yapılmasını önerdi.

     Dr. Ekiz, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanser hastalarının tedavisi için harcanan paraların dünyada ve Türkiye'de her yıl arttığını belirtti.      Türkiye'de 2011'in 'Kadın Kanserleri Yılı' olarak belirlendiğini anımsatan Dr. Ekiz, kadınlarda meme, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserlerinin sık görüldüğünü bildirdi.

     Dr. Ekiz, kanserden korunmak için alınabilecek önlemleri ise 'Sigara ve alkolden uzak durmak gerekir. Beslenme bozuklukları ve obezite de kansere sebep olmaktadır. Sağlıklı beslenme şartlarına uyulmaması, özellikle hızlı ve dengesiz beslenme obeziteye sebep olmaktadır. Bilinçsiz ilaç tüketiminin önüne geçmek ve radyasyona dikkat edilmesi şarttır. Gereksiz yere cep telefonu kullanmaktan kaçınmalı, güneş ışığının zararlarını bilmeliyiz. Kanserden korunmak için mutlaka hareketli bir hayat geçirilmeli. Bol bol egzersiz yapılmalı' şeklinde sıraladı.

          -ERKEN TANI ÖNEMLİ-

          Bu arada AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Mithat Ekici de 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyada ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer alan kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu, kanserin önlenmesi için erken tanı ve tarama faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

     Gelişmiş ve az gelişmiş ülkelere bakıldığında, kanser insidans hızları ve profillerinin farklı olduğunun görüleceğini ifade eden Ekici, gelişmiş ülkelerde erkeklerde akciğer ve prostat, kadınlarda meme kanseri ve kalın bağırsak kanserlerinin daha sık görüldüğünü, az gelişmiş ülkelerde ise erkeklerde akciğer, mide ve karaciğer kanseri, kadınlarda da meme ve rahim kanserine daha sık rastlandığını bildirdi.

     (EÜ-GLC-NÖZ) - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title