Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Bafra Kaymakamı Katırcı ve Çarşamba Kaymakamı Yıldız, birer mesaj yayımladı

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Cumhuriyetin 90. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bafra Kaymakam  Katırcı, Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yer bulan, birlik ve beraberliğin timsali Cumhuriyetin 90. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Katırcı, mesajında şunları kaydetti:

"Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, onun Türk milletine bıraktığı en büyük mirasıdır. Gururla kutladığımız bu mirasımızın 90. kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk'ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim."

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ise "Cumhuriyet demek, özgürlük  demek" diye konuştu.

Mesajında, Cumhuriyet sisteminin ilkelerinden bahseden Yıldız,  şunları kaydetti:

"Cumhuriyet rejimi bugün insan tabiatına dünyada uygulanabilir en uygun rejim olarak tüm ülkelerin kabul ettiği bir yönetim sistemidir. Bu sisteme biz 90 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk vasıtası  ile onun önderliğinde onun çabalarıyla kavuştuk. Cumhuriyetimizin 90. yılını idrak ediyoruz ve bu sistemin kıymetini bilmemiz lazım. Cumhuriyet demek insanın özgür olması demek, tüm gelirin eşit ve daha adil şekilde paylaşılması demek, refahın yaygınlaşması  demek, bunu da 90 yılın sonunda ülkemizin geldiği aşamadan anlamış bulunuyoruz. Ben Cumhuriyet Bayramımızın 90. yıl dönümünde bir kez daha büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Caner Yıldız 29 Ekim Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title