Haberler

21 Mayıs Dünya Süt Günü Kutlandı

Zonguldak'ta 21 Mayıs Dünya Süt Günü, ilköğretim okulunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Zonguldak'ta 21 Mayıs Dünya Süt Günü, ilköğretim okulunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Hükümetin hayata geçirdiği süt dağıtım projesi ile ilgili tartışmalar sürerken, Zonguldak'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından TOKİ Yenimahalle İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programla 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlandı.

Kutlama programına Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Aslan, Zonguldak Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Çarşambalı, okul müdürleri, sınıf öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Havancılık İl Müdür Vekili Uğur Mert Güçlü, bakanlığın uygulamaları hakkında bilgi verdi. Dünya

Süt gününün anlam ve önemine değinen İl Müdür Vekili Güçlü, katılanlara ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. İlköğretim öğrencileri sütle ilgili özdeyişleri ve kendi yazdıkları şiirleri okudu. Program kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Gıda Mühendisi Gülçin G.Başkurt tarafından 'Süt ve Sütün Beslenmede ki önemi' konulu sunu yapıldı. Vali Yardımcısı Ekrem AYLANÇ ise yaptığı konuşmasında sütün faydalarını anlatarak çocuklara süt içmelerini öğütledi.

Program, Okul Sütü Programı kapsamında süt dağıtımı ve Zonguldak Süt Üreticileri Birliğinin

hazırladığı şapkaların öğrencilere hediye edilmesinin ardından sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title