Haberler

20. Ankara Japonca Konuşma Yarışması

20.Ankara Japonca Konuşma Yarışması yapıldı.

20. Ankara Japonca Konuşma Yarışması yapıldı.

Yarışmanın Yürütme Kurulu Başkanı ve Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sadıklar, Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, bir lisanın bir üniversite diploması yerine geçse de Japonca bilmenin 2 üniversite diploması yerine geçtiğini söyledi.

Sadıklar, "Bu deneyimle sabittir. Buna inanın" dedi.

Türkiye ve Japonya'nın iyi bir işbirliği içine girdiği takdirde yüzyılın en önemli aktörleri olabileceğini belirten Sadıklar, bunun Japonca bilen insanlara ihtiyaç duyulacağı anlamına geldiğini ifade etti.

Her yıl bu yarışmaya katılanların sayısının arttığını dile getiren Sadıklar, bu yıl katılımcı sayısının 23'e ulaştığını belirtti.

Yarışmanın sponsoru Hitachi'nin kazananlara ödül olarak Japonya seyahati vereceğini bildiren Prof. Dr. Sadıklar, "Japonya'yı gördükten sonra dünya görüşleriniz bir anda değişecek" diye konuştu.

-"Türkiye'den büyük bir yakınlık gördük"-

Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki de bu yılın Mart ayında göreve başladığı Ankara'da Japonca'ya yüksek düzeyde ilginin farkına vardığını belirtti.

Konuklara yarışmanın konuşma konuları hakkında bilgi veren Araki, şöyle devam etti: :

"Bu yıl hem Japonya hem de Türkiye maalesef tarihi büyüklükte depremler yaşadı. Japonya'da yaşanan depremde Türkiye'den büyük bir yakınlık gördük. Van'da yaşanan depremde hayatını kaybeden Japon arama kurtarma ekibinde görevli arkadaşımız için de Türkiye içten yardım ve desteğini sundu. Umuyorum bugünkü yarışmacılar gelecekte iki ülke arasında pek çok alanda atılacak daha büyük işbirliklerine vesile olurlar."

Konuşmaların ardından her yarışmacı 2,5 - 4 dakika boyunca önceden belirlenen konuyla ilgili konuştu. Jüri konuşmanın içeriği, yarışmacının ifade gücü ve dil bilgisine bakarak yarışmacılara puan verecek. Jüri üyelerinden toplamda en yüksek puanı alan yarışmacı Japonya seyahatine hak kazanacak.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title