Haberler

2. Uluslararası Dokimeon Mermer Heykel Sempozyumu

Afyonkarahisar'da Düzenlenen "2. Uluslararası Dokimeon Mermer Heykel Sempozyumu" Başladı.

Afyonkarahisar'da düzenlenen "2. Uluslararası Dokimeon Mermer Heykel Sempozyumu" başladı.

"Mermerin beşiği" olarak bilinen İscehisar ilçesindeki Afyonkarahisar El Sanatları Pazarlama ve Tanıtım Merkezi'nde (AFESPİM) saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan sempozyumda konuşan Afyonkarahisar Vali Vekili Ömer Adar, Afyonkarahisar'ın tarih boyunca birçok medeniyete tanıklık ettiğini belirterek, "Tarih boyunca bizden önce yaşayan medeniyetlerin tamamı mermeri etkili şekilde kullanmışlardır. Bugün nereye bir kazma vursanız, mermerlerden yapılmış heykel, heykelcik veya tarihi esere rastlamak mümkündür" dedi. Adar, mermerin sadece bir yapı malzemesi olarak görülmesini ve bu şekilde kullanılmasını eksiklik olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

İscehisar Belediye Başkanı Ceylan Kılınçarslan da, sempozyumun uluslararası bir statü kazandığını belirterek, şunları söyledi; "1835'li yıllarda Roma'daki pek çok eserin nereden geldiği araştırılarak, İscehisar'daki mermer ocaklarına tekrar ulaşılmış. Tarihe baktığımızda, birçok heykel ve yontulmuş eserin Afyonkarahisar mermerlerinden olduğunu görüyoruz. Afyonkarahisar mermerlerinin bu denli öne çıkması, ilimiz açısından oldukça önemlidir." Sempozyumun açılışına, İscehisar Kaymakamı Yaşar Güneş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, İdare Mahkemesi Başkanı Sedat Koç'un yanısıra heykeltraşlar ve öğrenciler katıldı.

(MD-ATA-Y) 17.06.2008 16:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title