Haberler

155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı

Güncelleme:

Dün İstanbul boğazına giriş yapan ABD donanmasına ait 155 metre uzunluğundaki savaş gemisi USS Nitze, bugün İzmit Körfezi'ne demir attı. İstanbul'da demirlediği dakikalarda ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake'in de ziyaret ettiği gemi hava, denizaltı savunma ve deniz taarruzu kapsamında faaliyet gösteriyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) donanmasına ait 155 metre uzunluğundaki USS Nitze adlı savaş gemisi dün İstanbul Boğazına giriş yapmış ve Dolmabahçe açıklarına demir atmıştı. Savaş gemisi ise bugün Kocaeli İzmit Körfezi Donanma Komutanlığı açıklarında demir attı. Gemiye, Sahil Güvenlik Komutanlığı botu da eşlik etti.

155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı

BÜYÜKELÇİ FLAKE GEMİYİ ZİYARET ETMİŞTİ

ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve ABD Başkonsolosu Julie A. Eadeh gemiye dün sabah saatlerinde ziyarette bulunmuştu. Büyükelçi Flake ve Başkonsolos Eadeh'i, gemi komutanı Yarbay Katie Jacobson ve gemide bulunan subaylar karşılamıştı.

155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı

MARMARA BÖLGESİ'NDE 2-3 GÜN KALARAK AYRILACAK

Geminin İtalya'dan, Türkiye'ye NATO ittifakının güçlendirilmesi etkinlikleri kapsamında olağan ziyarette bulunmak amacıyla hareket ettiği, Marmara Bölgesi'nde iki-üç gün kalarak ayrılacağı öğrenildi.

155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı

96 ADET FÜZE TAŞIYOR, STATİK RADAR SİSTEMİNE SAHİP

Hava, denizaltı savunma ve deniz taarruzu kapsamında faaliyet gösteren USS Nitze gemisinin ön tarafında bulunan ağır topla birlikte, gemiye entegre hücrelerde bulunan 96 adet füze taşıdığı, statik radar sistemine de sahip olduğu belirtildi. Yaklaşık, 155 metrelik uzunluğa sahip geminin içinde bir de helikopter bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Murat Vural:

Bu askeri gemi eminim 6 lı masaya destek için gelmiştir . Artık Amerika Birleşik Devletleri nin Türkiye'de beraber hareket edebileceği grup sadece 6 lı masa kalmıştır .14 Mayıs seçiminide kaybederlerse Yunanistanı üzerimize salabilirler !

16
15
yanıtYanıtla
Babilya :

Aman ne müttefik. Kuyumuzu kazıyan sizin gibi müttefik olmaz olsun. Biz Allahtan başka kimseden korkmayız.Boşuna uğraşmayın.

24
4
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Türkiye 750 metre uzunlugunda donanma insasina basladi üzerinde 300 ucagi tasiyabilen dünyanin en büyük gemisi olacak

11
5
yanıtYanıtla
Ali Kaçkar:

Bu gemiyle marmara depremini tetikleyebilirler

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title