Haberler

Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'dan "Ferhan Şensoy" Açıklaması

Diyarbakır'da, "Fername" isimli oyunu sahneleyen Ferhan Şensoy'un kredi kartını PKK'ya benzetmesi nedeniyle yaşanan tartışma sürüyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, olayın büyütülecek bir yanı olmadığını belirterek "Ferhan Şensoy'un oynadığı tek kişilik oyun esnasında bir problemden kaynaklı bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Her şeyden önce, bunun büyütülecek bir olay olmadığını düşünüyorum. Belli boyutlarıyla tatlıya bağlanmış bir olay olarak değerlendirmek lazım" dedi.

Ferhan Şensoy'un belki de oyunda olmayan, o an ifade ettiği bir cümle yüzünden tepki aldığını anlatan Fırat Anlı, şöyle konuştu: "Salondaki birçok izleyici, rahatsız olarak oyunu izlememe hakkını kullanıp dışarı çıktı. Ancak oyunun sonunda Ferhan Şensoy, söylediklerine açıklık getirerek; şiddetin sonlandırılması ve barışın sağlanmasından yana olduğunu, Türkiye'de Türk ve Kürt gençlerinin bir arada yaşaması ve acı çekmemesi adına söylediğini ifade etti. Bence önemli olan nokta budur."

Sorunun çözümünü bir arada, birlikte bulabileceğimizi anlatan Fırat Anlı, şöyle konuştu: "Türkiye'de kutuplaşma olmamalı. Kutuplaşmalarla

bir aradaki ortak yaşam ve bin yıllık geçmişin çatırdadığını ve bir boyutuyla yavaş yavaş toplumun birbirinden koparılmak istendiğini düşünüyorum. Gerginliği tırmandırmak değil tam tersine bunu bir an önce aşmak ve kucaklaşmak arayışının doğru olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de Kürtler, Türkler, farklı inançlılar ve çeşitli etnik kökenler bir arada yaşayabiliyor. Geçmişte yaşadılar, gelecekte de yaşayacaklarından hiçbir şüphem yok."

Diyarbakır'da geçtiğimiz Salı günü Ferhan Şensoy tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda sahnelenen "Fername" isimli tiyatro gösterisini izleyen birçok kişi, Şensoy'un kredi kartlarını terör örgütü PKK'ya benzetmesine tepki göstererek salondan ayrılmıştı.

Oyunu izlemekte olan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, gerginliğin daha fazla büyümemesi için Ferhan Şensoy'la görüşmüştü.

(RB-EST-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title