Haberler

Yenimahalle'de Kurulan İftar Sofralarında Binlerce Vatandaş Buluşuyor

Yenimahalle Belediyesi, binlerce vatandaşı iftar sofralarında buluşturmaya devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi, binlerce vatandaşı iftar sofralarında buluşturmaya devam ediyor.

Yenimahalle Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri önünde kurulan sofralarda 3 binden fazla Yenimahalleli oruç açtı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, Genç Girişim Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Allıoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanoğlu, Yenimahalle Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüreğir, belediye meclis üyeleri, Çankaya Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce Yenimahalleli katıldı. Yenilen yemeklerin ardından torunlarıyla birlikte sahneye çıkarak Yenimahalleliler'e seslenen Yaşar, yaşanan acılar sebebiyle Ramazan ayının maneviyatının tam anlamıyla yaşanamadığına vurgu yaptı. Yaşar, "İslam aleminde kan gövdeyi götürüyor. Kardeş kardeşi kesiyor. Ölen de Allahu Ekber diyor, öldüren de Allahu Ekber diyor. Ne için kavga ediyoruz? Neyi paylaşamıyoruz, niye bu noktalara geldik? Niye emperyalist güçlerin oyununa geliyoruz diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Biz bunları düşünmek, ülkemizde akan kanı durdurmak zorundayız. Aynı Allah'a, aynı peygambere, aynı kitaba inanan insanlarız. Bırakın insanları atalarından, ecdadından nasıl gördüyse öyle yapsın ibadetini. Karışmayın bireyin inanç hakkına. Bunu yaptığımız, birbirimizin farklılıklarını zenginlik olarak gördüğümüz zaman Türkiye daha farklı bir Türkiye olacaktır" diye konuştu.

Gece, geleneksel Ramazan eğlenceleri ile son buldu. Alanı dolduran çocuklar, meddah gösterisi, orta oyunu İbiş ile Memiş ve ödüllü yarışmalarla eğlendi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Nihat Yeşil Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title