Haberler

Yeni Yılın İlk Cumasında Her Cuma Yeni Sinemada Şimdiki Zaman

Güncelleme:

Yeni yılın ilk cumasında "Her Cuma Yeni Sinema"da Belmin Söylemez'in 'Şimdiki Zaman' filmi gösterime giriyor.

"Mina yaşadığı ülke ile bağlarını kopartmaya karar veren fakat işsiz ve parasız bir kadındır. Amerika'ya gidip yeni bir hayata başlamanın planlarını yaparken para biriktirmek için bir kafede meraklılarına kahve falı bakmaya başlar. Bir yandan insanlara kaderleriyle ilgili umut dağıtırken, diğer yandan kendi şimdisini ve geleceğini sorgular. Öte yandan da kafenin diğer falcısı Fazi kendisine hem arkadaş, hem de yeni bir iş kurmak için ortak bulduğuna inanmaktadır. Mina şimdiki zamanı olduğu yerde bırakıp, geleceğe kaçmak ister."

Film 19. Adana Altın Koza Film Festivali'nin yarışma bölümünde, ünlü yönetmen Ferzan Özpetek başkanlığındaki ulusal yarışma jürisi tarafından 'Yılmaz Güney' Ödülü'ne, Sinema Yazarları Derneği (Siyad) tarafından 'En iyi Film Ödülü'ne, Film Yönetmenleri Dernegi (Film-Yön) tarafından da 'En İyi Yönetmen Özel Ödülü'ne layık bulundu. Filmin başrollerinden Sanem Öge, 24.Ankara Film Festivali'nde ve 31. İstanbul Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Yapımcılığını Haşmet Topaloğlu'nun, yönetmenliğini ise Belmin Söylemez'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sanem Öge, Şenay Aydın, Ozan Bilen, Suat Oktan, Erdi Kement, Hüseyin Akdağ, Nesrin Yıldırım ve Kemal Cicioğlu yer alıyor.

3 Ocak cuma günü, saat 19.00'da gerçekleşecek olan gösterimin ardından filmin yapımcısı Haşmet Topaloğlu ve yönetmeni Belmin Söylemez izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, önümüzdeki hafta, Can Kılcıoğlu'nun 'Karnaval' filmiyle devam edecek.

Adres:
Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu
Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş
Levent Kültür Merkezi: 0212 325 73 71

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Belmin Söylemez Sanem Öge Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title