Haberler

Yeni evlenen çiftlerin beyaz eşya alırken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Güncelleme:

Yeni evlenecek çiftler ya da evini baştan aşağı yenilemek isteyenlerin, beyaz eşya alırken bazı noktalara dikkat etmeleri gerekmektedir. Böylece en doğru beyaz eşya seçimini yapabilirler. İşte, Yeni evlenen çiftlerin beyaz eşya alırken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Teknoloji perakendeciliğinin öncü firmalarından İstanbul Bilişim'in Genel Müdürü Levent Menteşe, yeni evlenenler için heyecanlı geçen bu hazırlık sürecinde bilinçli yapılan alışverişlerin evlilik bütçesine oldukça katkı sağladığını belirtiyor.

BOYUT

Buzdolabını gördünüz, çok beğendiniz ve aldınız. Ama evinize gelen buzdolabı yerine sığmıyor. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için öncelikle beyaz eşyanızı koyacağınız yerin ölçülerini bilmeli ve bu ölçüler ışığında ürün seçimi yapmalısınız.

Yeni evlenen çiftlerin beyaz eşya alırken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

ENERJİ SINIFI

Yeni beyaz eşyalarınızı alıp evinizde neşe içinde otururken gelen faturayı gördüğünüzde canınız sıkılabilir. Bu yüzden beyaz eşya seçerken enerji sınıfı kategorilerine bakmalısınız.

A+++, A++, A+, A, B, C, D, E enerji sınıfları size seçtiğiniz ürünün enerji tüketim aralığını ifade etmektedir. Beyaz eşya seçimini yaparken A+, A++, A+++ özelliklerine sahipbeyaz eşya seçerek faturalarınızdaki yükü azaltabilirsiniz.

Yeni evlenen çiftlerin beyaz eşya alırken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

PROGRAMLAR VE KAPASİTE DURUMU

Aldığınız beyaz eşyayı kaç kişi kullanacaksa ona göre seçim yapmalısınız. Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi seçiminde mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bu husus, eşyalarınızı etkin ve verimli şekilde kullanmanızı sağlayacaktır.

Bulaşık makineleri genellikle 12, 13 ve 14 kişilik kapasiteye sahiptir.

Çamaşır makinelerinde oldukça önemli olan kapasite konusu, makinenin kaç kilo çamaşır yıkayabileceği ile ilgilidir. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 12 kg olarak çamaşır yıkama kapasitesi olan çamaşır makineleri içinden size uygun olanı seçmelisiniz. Burada göz önünde bulundurmanız gereken en önemli husus kaç kişilik bir ev için çamaşır makinesi aldığınızdır. Bazı durumlarda 5 kg kapasite yeterli olurken bazı durumlarda 8 kg kapasite yeterli olmayabilir.

Buzdolabı seçiminde litre olarak ölçü birimleri ifade edilmektedir. Evde yaşayan insan sayısına göre uygun hacimde buzdolabı seçmelisiniz.

Yeni evlenen çiftlerin beyaz eşya alırken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

SES SEVİYESİ

Beyaz eşyalarınızın çıkardığı ses, bazen çamaşır yıkama saatini bazen de bulaşık yıkama saatini değiştirmenize sebep olabilir. İşten eve geldiğinizde çamaşır makinesi gürültüsü dinlememek için dB (A) olarak ifade edilen cihaz ses seviyesine dikkat etmelisiniz. dB(A) seviyesi ne kadar küçükse cihaz o kadar az ses çıkarmaktadır. Etikette yazan ifadeyi tam olarak anlayabilmek için insan sesinin 60 dB(A) olduğunu bilmenizde fayda var.

Yeni evlenen çiftlerin beyaz eşya alırken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

DİĞER ÖZELLİKLER

Her eşyada olduğu gibi beyaz eşyalarda da teknik açıdan ve tasarım açısından ekstra özellikler olabilir. Bu özellikleri satış temsilcisinden açıklamasını isteyerek ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (1)

serhat yalnız:

DİKKAT !!! İstanbul Bilişim''in Genel Müdürü Levent Menteşe şunu söylemeyi atlamış ürünlerinizi İstanbul Bilişim den alırsanız aylarca bekletilebilir ürününüzü iptal ettiğinizde de para iadesi alamaya bilirsiniz tıpkı benim iki aydır beklediğim gibi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title