Haberler

Yeni Alanyalı'lar Türk Mutfağını Çok Sevdi

Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki yerleşik yabancılar, Türk mutfağını tanımak ve lezzetli yemekleri kendi evlerinde de yapmak için kurs görüyor.

Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki yerleşik yabancılar, Türk mutfağını tanımak ve lezzetli yemekleri kendi evlerinde de yapmak için kurs görüyor. İlçede bir restoranla anlaşan 'Yeni Alanyalılar' yemek kursu alıyor.

Alanya'ya yerleşerek kendilerine yeni bir hayat kuran yabancılar, Türk kültürüne ayak uydurmak için dil ve yemek kurslarına gidiyor. Özellikle Türk yemeklerine hayran kalan yabancılar, beğendiği yemekleri evlerinde yapabilmek için kursların yolunu tutuyor.

Alanya'da 15 yıldır Old House Restorant'ı işleten Çağlar ve Beate İşözen çifti Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, Belçika ve Almanya'dan ilçeye gelerek yerleşen yabancılara yönelik yemek kursu düzenliyor. Evli yabancı çiftlerin özellikle ilgi gösterdiği kursta, yaklaşık 500 yabancıya Türk mutfağından 350 ana mönü ile 220 çeşit salata ve meze öğretildi. Restoranda 25 TL'ye yemek dahil kurs gören yabancılar, yemeklerin nasıl yapıldığını dikkatle izliyor ve not alıyor. Yemek yapmanın inceliklerini en ince ayrıntısına kadar uygulamalı öğrenen yabancılar, mutfakta keyifli vakit geçiriyor.

EVDE KENDİLERİ PİŞİYOR

Kendilerini 'Yeni Alanyalılar' olarak adlandıran yerleşik yabancılar, kursta özellikle Türk mutfağına özgü pancar, lahana sarması, sigara böreği, kadınbudu köfte, karnıyarık, imambayıldı, bulgur pilavı, kısır, çiğ köfte, tas kebabı, kuru fasulye ve pilav gibi yemekleri uygulamalı öğreniyor. Kursta sevdikleri yemekleri de yapmayı öğrenen yabancılar, hem Alanya'daki evlerinde hem de ülkelerinde yaptıkları Türk yemeklerini çocuklarına ve torunlarına tattırıyor.

YOĞUN İLGİ VAR

Yabancı misafirlerin Türk mutfağından oldukça keyif aldığını belirten restoran işletmecisi Çağlar İşözen şunları söyledi:

"8 yıldır ilçede yerleşik yaşayan yabancılara yemek yapmayı öğretiyorum. Özellikle Alman, Hollandalı, Amerikalı, Norveç ve İskandinav ülkelerinden gelen yabancılar mutfağımıza çok meraklı. Kursiyerler beğendikleri yemekleri söylüyor ve birlikte yapıyoruz. Öğrettiğimiz her yemek için 25 TL alıyoruz. Kursiyerler kendileri için hazırlanan bu yemekleri daha sonra afiyetle yiyor. Bir anlamda hem yapmayı öğreniyor, hem de yemek yiyorlar. Kurs boyunca yaklaşık 500 kişiye yemek yapmayı öğrettik" dedi.

ÇİFTLER KATILIYOR

Kursa katılanlardan Danimarkalı Else Marie Meell, "Türk yemekleri çok güzel ve lezzetli. Eşimle birlikte kursa katılıyoruz. Şu ana kadar 150'ye yakın meze ve Türk yemeği öğrendik" dedi.

Danimarkalı Mogens Birkeholm ise, en çok çiğ köfte ve tas kebabını sevdiğini söyledi. Eşi Linda ile birlikte kursa katıldığını belirten Birkeholm, "Yaptığımız Türk yemeklerini Danimarka'daki dostlarımıza ve yakınlarımıza da tattırıyoruz" diye konuştu. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title