Haberler

Yazıhan, Kültür ve Sanat Festivali ile Coştu

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, yoğun ilgi gördü.

Yazıhan Kaymakamlığı ile Yazıhan Belediyesi tarafından organize edilen 3. Yazıhan Kültür ve Sanat Festivali, ilçe parkında başladı. Açılış törenine Vali Vekili Bayram Öz, Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Mehmet Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Yazıhan Belediye Başkanı

Ali Kaya, çevredeki ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Yazıhan Kaymakamı Ali Kaya, ilçede eksik olan altyapı hizmetlerinin son dönemde yapılmaya başlandığını belirterek ilçenin en önemli sorunlarından olan içme suyunun, Karasu Projesi ile giderileceğini söyledi.

Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli ise ilçe için büyük önemi bulunan Karasu Projesi'nin önümüzdeki ay bitirilerek hizmete gireceğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Vali Vekili Bayram Öz, "İnsanların her zaman birlikte olmasından güzellikler oluşmaktadır. Festivaller birlikteliğe neden olmaktadır" dedi.

AK Parti Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, "Gönüllerimiz, ellerimiz bir olsun" derken, AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık da ilçedeki içme suyu problemini sona erdirecek olan Karasu Projesi'nin Yazıhan için hayati önem taşıdığını söyleyerek ilçenin sulama suyu için önemli olan Boztepe Barajı'nı da kısa sürede bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmalardan sonra ilçede yapılan En İyi Kayısı Yarışması'nda ilk 3'e giren Hikmet Buluş, Abdullah Bahşi ve Bahattin Ertan adlı çiftçilere hediyeleri verildi. Daha sonra, Kavun Yarışması'nda derece alan tek çiftçi olan Ali Rıza Karadoğan'a da hediye verildi.

Yazıhan yöresindeki Drijan kilimlerinden oluşan Kilim Sergisi'nin de açıldığı festivalde, cirit ve tura gösterisi yapıldı.

Yazıhan ilçesindeki festival, yerel sanatçıların katıldığı konser ile sona erdi.

(BK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title