Haberler

Gerilim tipi baş ağrısı neden olur?

Necdet Döner

Necdet Döner

Fizyoterapist
19.07.2023 02:04

Günümüzde çok sık karşılaştığımız önemli sağlık sorunlarından biri de gerilim tipi baş ağrılarıdır. Nörolojik bir bulgu görünmez genellikle hafif ve orta şiddette bir ağrı ile hissedilir. Baş ağrılarının birden çok çeşidi vardır aslında ama bugün sizlere en sık karşılaştığımız gerilim tipi baş ağrılarından bahsetmek istiyorum.

Gerilim tipi baş ağrılarının başlıca sebepleri arasında stres, yorgunluk ve uykusuzluk yatmaktadır. Stres de ağrıyı tetiklemektedir. Bu tür baş ağrısında başın etrafında basınç tarzında bir his oluşur. Tabii ki her gerilim tipi baş ağrısının sebebi stres olmamaktadır. Gerilim tipi baş ağrısına yakalanmamak için stresli gergin ortamlardan uzak durmaya çalışmak, gevşeme teknikleri uygulamak, düzenli fiziksel aktivite yapmak faydalı olmaktadır. Her baş ağrısında ilaç kullanmamasını öğrenmemizve en önemlisi stresi yönetebilmemiz gerekir.

Gerilim tipi baş ağrısı neden olur?

Gerilim tipi baş ağrılarının belirtileri nelerdir?

Kafada ağırlık hissi

Alın ve şakak bölgesinde basınç

Boyun çevresindeki kaslarda gerginlik

Boyun çevresinde gerginliği önlemek için sıcak uygulama yapabilirsiniz ardından omuz ve boyun kaslarını germe hareketleriyle iyice gevşetebilirsiniz.

Gerilim tipi baş ağrısına neler iyi gelir?

Sıcak bir duş

Yeşil çay (ıhlamur, papatya çayı)

Çay ve kahve gibi kafein içeren içecekler

Yoga ve meditasyon

Gerginlikten kaynaklı baş ağrılarında manuel terapinin bir parçası olan masaj uygulaması kaslarınızın gevşemesine ve ağrınızın azaltılmasında yardımcı olacaktır.

Bu yazımızın da sonuna geldik bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

title