Haberler

Yayladağı'nda "2. Organik Çilek Günü" Etkinliği

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "2. Organik Çilek Günü" etkinliği düzenlendi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "2. Organik Çilek Günü" etkinliği düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, Şakşak Mahallesi'ndeki etkinlikte, bölgenin iklimi ve toprağıyla tarıma uygun olduğunu belirtti.

Amik Ovası'nda Erzin'in narenciye, Altınözü'nün zeytin üretimiyle öne çıktığına dikkati çeken Tüfekçi, şunları söyledi:

"Yayladağı gibi tarım arazilerinin kısıtlı olduğu bölgelerde birim alandan çok fazla ürün elde edeceğimiz, gelir getirecek ürünlere yönelmeliyiz.  Bunun için de 4 senedir uyguladığımız Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında Hatay'ın tüm mahalle ve köylerinde hangi ürün yetiştirilmesi gerektiğini plan çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Çok şükür, projeye başladığımız günden bu tarafa hızlıca ilerlemekte, 22 dekar olan çilek tarlalarımız 10 katına çıktı. Hatay genelinde çilek üretimi artışa geçti. Çilek üreticilerimiz çok memnun. Üreticilerimizin geliri gün geçtikçe artmakta. Yayladağı'nda çilek üretimini yaygınlaştırmak için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz."

Çilek yetiştiricisi Davut Yılmaz da Yayladağı çileğinin çok dayanıklı olduğunu belirtti.

Yayladağı çileğini diğer çileklerden ayıran birçok özellik bulunduğunu anlatan Yılmaz, "Bunların başında önce dayanıklılığı, kırmızılığı ve şeker oranının yüksek olması geliyor. Çileğimiz bu nedenle diğer çileklere oranla daha fazla değerde ve daha çok miktarda satılmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri çilek bahçelerini gezerek, üretici ve yetkililerden bilgi aldı.

Programa, Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı, muhtarlar ve köylüler de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Tüfekçi Amik Ovası Yayladağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title