Haberler

Yavuzeli'nde "Silah Değil Halay Çekelim" Projesi

Yavuzeli İlçe Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından “Silah Değil Halay Çekelim” sloganı ile vatandaşları bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Yavuzeli İlçe Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından "Silah Değil Halay Çekelim" sloganı ile vatandaşları bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Seminere İlçe Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, İlçe Jandarma Komutan vekili Ast Subay Üst Çavuş Ümit Özyurt, İlçe Emniyet Amiri Muhsin Türkoğlu, siyasi parti başkanları, daire amirleri ve ilçe ve (köy) Mahalle Muhtarları katıldı.

Seminerde sunumu İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli Komiser Yardımcısı Veysel Kaplan yaptı. Kaplan, "Silah Değil Halay Çekelim" sloganı ile başlatılan proje kapsamında ülkede ve ilde silahla ölüm ve yaralanma olaylarını slayt ve video desteğiyle örnekler vererek anlattı.

Kaplan'ın sunumunda, Yavuzeli Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Amirliği tarafından birlikte düzenlenen seminerde 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanununa Muhalefet ile ilgili konu yer aldı. Kaplan sunumda "Ülkemizde her yıl düğün asker uğurlama ve maç sevinci nedeni ile ateşlenen silahlar ve havai fişek kullanımı nedeni ile yüzlerce insanımızın ölümüne binlerce insanımızın yaralanmasına ailelerin acı çekmesine ve kamu düzenini bozulmasına neden olmaktadır. İlçemizde eğlence amacıyla silah atma olayının yoğun olduğu, bu tür olayların önlenmesi ve böyle mutlu günlerde silah atılmaması bu mutluluğun üzüntüye dönüştürülmemesi için Kaymakamlığımız ve kolluk birimlerimiz ile muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ortak bir çalışma içine girmemiz gerektiği düşüncesindeyiz" dedi.

İlçe Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz ise konuşmasında, yaz ayı ile birlikte düğün sezonun başladığına dikkat çekerek, "Lütfen sevinçlerimize silah karıştırmayalım, düğünlerde silah kullanmayalım. Değerli hemşerilerim biz görevimizi tam olarak yapmak isteriz. Kaza ile yanlışlıkla sizin de evladınız vurulabilir, yaralanabilir her şeyi bile bile yapıyoruz. Yasaya göre İçişleri Bakanlığı'nın almış olduğu karar ile Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız bu karara uyarak havai fişek ve silah atmayı önleme görevimizi yerine getireceğiz. Mazeret yok, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'mız bu konuda gerekeni yapacak, kıymetli hemşerilerim düğünlerimizin tatsız olmasını istemiyorsak silah kullanmayacağız, bu işe önem verelim" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Özyurt Selim Yavuz Türkoğlu Yavuzeli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title