Haberler

    Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları

    Orhan Şallıel şefliğinde ve Oda Orkestrası Eşliğinde gerçekleşecek Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları konserini kaçırmayın.

    Orhan Şallıel şefliğinde ve Oda Orkestrası Eşliğinde gerçekleşecek Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları konserini kaçırmayın.

    Şef: Orhan Şallıel

    "Anadolu aşıklık geleneğinde saz çalarak şiirler okuyan, halk hikayeleri anlatan gezgin şairlere aşık adı verilmiştir. Aşıklar kervansaray, panayır, konak, kışla, saray, kahvehane vb. yerlerde, kırsal yörelerde köy odalarında, düğünlerde, toplantılarda derneklerde sazlarıyla usta malı ve doğaçlama şiirler söylerler.

    Aşık kültürü dediğimizde aklımıza gelen Dadaloğlu, Köroğlu, Karacaoğlan, Aşık Veysel gibi isimlerin yanında varlığından haberdar dahi olmadığımız Fatma Kamile, Şerife Soykan, Ayşe Berk, Döne Sultan, Güllühan Hanım, Derdimend Ana, Fatma Taşkaya, Şahturna Ağdaşan, Şahsenem Bacı gibi birçok kadın aşık, bu kültürü devam ettirmiş ve ettirmektedir.

    Bu programda Yavuz Bingöl ve Şef Orhan Şallıel sizler için Kadın aşıklarımızdan eserler icra edecek."

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Şişli

    Mekan : CRR Konser Salonu

    Mekan Adresi : Darülbedayi Cad.

    Başlangıç Saati : 22.05.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 22.05.2017 22: 00: 00

    Kategori : Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Orhan Şallıel Yavuz Bingöl Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title