Haberler

Yatağan'da Kömür Denetimi

Muğla’nın Yatağan ilçesinde, ilgili dört kurumun temsilcilerinin katılımıyla kömür denetimleri gerçekleştirildi.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, ilgili dört kurumun temsilcilerinin katılımıyla kömür denetimleri gerçekleştirildi. Denetimlerde, 4 bin 800 kalorinin altında kömür kullanan kişiler hakkında tutanak tutuldu.

Yatağan Belediyesi Zabıta Amirliği, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yatağan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ile Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 21 kişilik heyet, 7 grup halinde, Muğla Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu Kararları doğrultusunda, Yatağan'da kömür denetimleri gerçekleştirdi.

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan'ın da yakından takip ettiği denetimlerde, kış aylarının gelmesi nedeniyle vatandaşların bu alanda sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almaları amaçlandı. Gerçekleştirilen denetimlerde, kömürlerin izinli firmalardan alınıp alınmadığını, belgelerinin olup olmadığını ve kalorilerini kontrol eden ekipler, İl Mahalli Çevre Kurulu Kararları'na uymayan kömür tüketenler için tutanak tuttu. Tutanak tutulan kişilere, verilen süre içerisinde İl Mahalli Çevre Kurulu Kararları'na uygun kömür tüketmemeleri durumunda cezai işlem yapılacağı bildirildi.

Sağlıklı ortamda yaşamak için gereken önlemlerin alınması maksadıyla belirli aralıklarla toplanan Yatağan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Gökay Özkan başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile hava kirliliği gündemiyle toplanmış, toplantıda Yatağan ilçe merkezinde 4 bin 800 kalori altındaki kömürlerin satılması ve kullanılması yasaklanmıştı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökay Özkan Yatağan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title