Haberler

"Adınız cinayete karıştı" diyerek 5 kişiyi dolandıran suç örgütü liderinin savunması pes dedirtti

Güncelleme:

Denizli'de son 1 ayda 5 kişinin yaklaşık 350 bin lirasını dolandıran yurt dışı merkezli şebekenin 4 üyesi daha, JASAT'ın başarılı operasyonuyla yakalandı. Yurt dışı bağlantılı örgütte suçu organize eden Denizli sorumlusunun da yakalandığı suç şebekesinin, "Dolandırmadık, fitrelerini aldık" savunması pes dedirtti.

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca, yaşlı vatandaşların dolandırılması olaylarının artması üzerine yapılan çalışmalarda son 1 ayda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı.

'ADINIZ CİNAYETE KARIŞTI' YALANIYLA DOLANDIRDILAR

Son olarak Acıpayam ilçesinde yaşayan İbrahim Ö.'nün "Adınız cinayete karıştı, öldürülen kadının altın ve paraları sizin evde gelen polis memuruna teslim edin" diyerek kendisini arayan dolandırıcıya 2 bilezik ve 50 bin lirayı teslim ederek 70 bin TL dolandırılmasının ardından jandarmanın dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi ve Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığınca geniş çaplı araştırma yapıldı.

101 AYRI SUÇTAN SABIKALARI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Saatler süren güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından şüphelilerin daha önceden toplam 101 suç kayıtları bulunan Metin Y., Galip K. , Cemal G.ve Bilal G. olduğu tespit edildi. Yaşlı kişilerden aldıkları altınları kuyumcuda bozdururken görüntüleri ortaya çıkan şüphelilerden Metin Y.'nin telefonla aramaları yurt dışından yapan suç şebekesinin Denizli sorumlusu olduğu, irtibatı sağlayarak mağdurların evine gidecek sahte polis, hakim, savcıları organize ettiği ve suçtan elde edilen parayı yurt dışına gönderen kişi olduğu belirlendi.

ZANLININ SAVUNMASI PES DEDİRTTİ

Jasat ve Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığının düzenlediği operasyonda suç şebekesinin Denizli sorumlusu Metin Y. ve diğer 3 şüpheli adreslerinde yakalandı. Jandarmada sorgulanan şüphelilerden altın ve paraları almak için eve giden Galip K.'nın, "Onları dolandırmadım. Fakirlere ulaştırmak için fitrelerini aldım" şeklindeki savunması pes dedirtti.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇLAMASIYLA YARGILANIYORLAR

İfadesi alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan mahkemeye sevk edilen Denizli sorumlusu Metin Y. ve suç ortağı Galip K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin son 1 ayda gerçekleştirdikleri 5 ayrı olayda 280 TL nakit, 5 tam altın, 4 bilezik ve 2 adet telefon dolandırdıkları ortaya çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Acıpayam Jandarma Denizli JASAT Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title