Haberler

Yaşlı Yüzlerde Bir Tebessüm Bırak' Kampanyası

Eskişehir- Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) heyeti, Afyonkarasihar'ın Emirdağ ilçesine giderek başlatılan "Yaşlı Yüzlerde Bir Tebessüm Bırak" kampanyasına destek oldular.

Emirdağ Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yürütülen proje kapsamında ilçeye bağlı 12 köy ile merkezde yalnız yaşayan 80 yaşlıya günde bir öğün sıcak yemek götürülüyor. Proje kapsamında ayrıca yaşlıların 15 günde bir evlerin temizliği yapılıp, sağlık ekipleri tarafından kontrolleri sağlanıyor.

ESAB Başkanı Ahmet Urfalı ve beraberindeki heyet, böylesine güzel, anlamlı ve sosyal destek projelere imza atan Kaymakam Ağca'yı makamında ziyaret ederek tebrik ettiler. Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca ise, ziyaret sırasında projeyle ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının sadece muhtaç yaşlılara değil, kimsesiz ve yalnız yaşayan yaşlıların da günde en az bir kez kapısını çalarak, hal hatır sormanın esas amaçlı olduğunu ifade etti.

Eskişehir'de bulunan hayırsever iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarını da bu projede destek olmaları için seferber edeceklerini belirten ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, "Emirdağ'da, Afyonkarahisar'da, Eskişehir'de, İzmir'de, Belçika'da, Hollanda'da ve dünyanın her köşesinde faaliyet gösteren Emirdağlı derneklerin bir platform altında birleşerek, bütün sivil toplum kuruluşlarının böylesine yararlı projelerde ortak hareket etmeli ve bu tür yararlı faaliyetlerde destek olmalıdırlar. Bizler, Eskişehir Emirdağ Kültür Sanat Derneği olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi.

ESAB üyelerinin, Kaymakam Ağca ile yaptığı görüşmede hazır bulunan ve bu projeyi kaymakamlıkla birlikte yürüten Emirdağ Kalkınma ve Dayanışma Derneği (EKDAD) Başkanı Abdullah Halaç ise, Ahmet Urfalı'yı destekleyerek açıklamada bulundu. Dünyadaki bütün Emirdağlı Derneklerinin ortak hareket ederek, Emirdağlılar Platformunda birleşmeleri gereğini vurgulayan Halaç, "Bu projeye en büyük desteği Belçika'da bulunan Emirdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYAD) veriyor" dedi.

EKDAD ve ESAB yetkilileri birlikte yaşlılara verilen sıcak bir öğün yemek dağıtımına nezaret ettiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Urfalı Eskişehir Emirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title