Haberler

Yaşar Doğu Ölümünün 46. Yılında Samsun'da Anıldı

Samsun'un Kavak İlçesinde 1913'te Doğan Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Yaşar Doğu, Ölümünün 46. Yıldönümünde Anıldı.

Samsun'un Kavak İlçesinde 1913'te doğan Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 46. yıldönümünde anıldı.

Kavak Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve güreş turnuvasını Yaşar Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu, Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, Kavak Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu da izledi. Vali Güzeloğlu, Yaşar Doğu'nun örnek bir güreşçi olarak devletini ve milletini en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, "Yaşar Doğu ülkesi ve milletine hizmeti öncelikli görev saymıştır. Kavak'ta örnek sporcular yetiştirilmeli. Yaşar Doğu gibi kişilikli ve ahlaklı şampiyonlar çıkmalı. Bunun çabasını veriyoruz. Yaşar Doğu ile ilgili projelerin destekçisi olacağız. Herkes ülke, Avrupa ve dünya şampiyonu olabilir, ama bunların yanı sıra bir de gönüllerin şampiyonu olmak zor. Yaşar Doğu gönüllerin şampiyonudur. Gerçek şampiyonluk milletin gönlünde yer edinebilmektir" dedi.

Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici ise, Yaşar Doğu'nun Karlı köyündeki evinin restore edilmesi için çabalarının sürdüğünü, ayrıca ilçede Yaşar Doğu Anıt Park ve Müzesi inşa edeceklerini bildirdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Yücel, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker ve çok sayıda vatandaş töreni izledi.

Samsun Kavak Güreş Eğitim Merkezi güreşçileri ile Ordu Güreş Eğitim Merkezi güreşçileri kıyasıya mücadele etti. Güreş müsabakası, 10- 3 Samsun Kavak Güreş Eğitim Merkezi'nin galibiyetiyle sonuçlandı. Güreşçilere Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve protokol tarafından madalyaları takıldı.

Bu arada Kavak Belediyesi tarafından güreşleri izlemeye gelenlere Kavak'ın geleneksel yemeği adına kaz batırması denilen tirit ikram edildi. Protokol üyeleri için de Güreş Eğitim Merkezi yemekhanesinde tirit ikramı yapıldı. Vali Güzeloğlu, tiritin nasıl yendiğini sorunca Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, "Bu yemek elle yenir" dedi. Bunun üzerine Vali Güzeloğlu, kaz yağına batırılmış yufka ekmeğini eliyle alarak bulgur pilavı ve üzerindeki kaz etinin içini doldurup yedi. Vali Güzeloğlu, "Yaşar Doğu'nun memleketi Kavak'ın tiriti çok güzelmiş" demekten kendini alamadı.

Ay yıldızlı mayo ile 47 güreş yapan Doğu, bu güreşlerin yalnız birinde 1939 da Oslo Avrupa Grekoromen Şampiyonası'nda Estonyalı Toots'a sayı ile yenilmişti. Yaptığı diğer 46 güreşin 33'ünü tuşla kazanan Yaşar Doğu, 46 güreşin normal zaman toplamı 696 dakika olduğu halde kısacık sürelerle yaptığı tuşlar nedeniyle 46 güreşi 372 dakika 26 saniyede bitirdi.

(AG-SA-İY-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title