Haberler

Yaşamı Hastanede Geçen Eren Evine Kavuşturuldu

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'da yaşayan doğuştan engelli ve yatağa bağımlı 17 yaşındaki Eren Arslan, İl Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmetleri kapsamında alınan cihaz sayesinde günlerini geçirmek zorunda kaldığı hastaneden evine döndü.

Dursun-Sevda Arslan çiftinin dört çocuğundan biri olan, doğuştan zeka geriliği, beyin felci ve omurga eğriliği gibi hastalıkları bulunan ve yaşamını yatağa bağımlı şekilde sürdüren Eren Arslan, solunum güçlüğü de çektiği için yılın büyük bölümünü hastanelerde geçirmek zorunda kalıyordu.

İl Sağlık Müdürlüğünce temin edilen solunum cihazı sayesinde Eren ve annesi, kaldıkları Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binasından taburcu edilerek evlerine döndü.

İl Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Özkan, Eren'i evinde ziyaret etti.

"Bana evladımın nefesini bağışladılar"

Eren'in annesi Sevda Arslan, AA muhabirine, alınan solunum cihazı sayesinde oğlunun tedavisinin artık evinde yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Maddi imkansızlık nedeniyle cihazı alamadıklarını belirten Arslan, "Sağ olsun, Müdür Bey ile tanıştık. Eren'e babalık yaptı. 17 senedir hastanede yatıyordum. Güvenliğinden hemşiresine, doktoruna kadar herkes beni tanıyor. Aile gibi olmuştuk." dedi.

Cihazın alınmasıyla evlerine döndüklerini, bunun kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Sürekli evden ayrı hastanede kalmak düzenimizi bozmuştu. Cihaz için hastanede beklemek bizi yormuştu. Eren'e ev ortamında daha iyi bakıyorum. Bu cihaz sayesinde oğlumun nefesi düzeldi. Artık ev ortamındayız ve daha rahat hareket edebiliyoruz. Bu bizim için o kadar önemli ki... Allah razı olsun. Bana evladımın nefesini bağışladılar. Çok çaresizdik, çıkar yolumuz yoktu. Nefesimiz oldu Müdürümüz. Evde Eren ile çok mutluyuz."

"Hasta memnunsa bu da bizim memnuniyetimiz"

İl Sağlık Müdürü Oruç ise Eren ile hastaneye yaptığı bir denetim sırasında tanıştıklarını, sürekli hastanede kalmak zorunda olduğunu öğrendiğini söyledi.

Eren'in evde sağlık hizmetlerinden yararlanmasının daha uygun olacağını değerlendirdiklerini aktaran Oruç, Eren ile annesinin mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

İnsanları hastaneye götürmeden evinde tedavi etmeyi amaçladıklarına işaret eden Oruç, şunları söyledi:

"Hastayı evde tutabiliyor, burada tedavisini yapabiliyorsak bu bizim için çok önemli. Eren için aldığımız cihazın ücreti yüksek. Ailenin karşılayabileceği bir cihaz değil. Hastane olarak bu cihazı aldık ve evde sağlık hizmetleri kapsamında Eren'e tahsis ettik. Artık Eren'i evinde bu cihazla tedavi ediyoruz. Bu rutinin dışında ama Eren için gerekiyorsa bunu yapalım istedik. Bunun gibi hastalarımız olursa yine değerlendireceğiz."

Oruç, hasta memnuniyetinin Türkiye genelinde yüzde 75'in üzerinde olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Elimizden geldiğince hasta memnuniyetini, hastanın tedavi alma imkanını geliştirmek istiyoruz. Bu hastamızın en mutlu olacağı şey, evde tedavi olması. Annesi de çok iyi bakıyor. Biz neden hastanede, evinden uzak olmaya zorlayalım. Evde tedavisi olabiliyorsa hasta memnunsa bu da bizim memnuniyetimiz."

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ali Fatih Özkan Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title