Haberler

Yangın felaketinin yaşandığı Dereiçi köyü sakinleri yeni evlerine kavuştu

Güncelleme:

Artvin Yusufeli ilçesinde yangın felaketi sonucu evlerini kaybeden Dereiçi köyü sakinleri, yeni konutlarına yerleşti. Afetzedeler, tatil köyünü andıran yeni konutlara alışmaya çalışıyor.

Yangın felaketinin yaşandığı Dereiçi köyü sakinleri yeni evlerine kavuştu

ARTVİN ARTVİN Artvin Yusufeli ilçesi Dereiçi Köyünde yangın felaketi nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlar yeni konutlarına kavuştu. Afetzedeler tatil köyünü andıran yeni konutlara alışmaya çalışıyor.

Artvin'in Yusufeli ilçesi 170 haneli Dereiçi köyünde 17 Mart 2021 tarihinde yangın meydana gelmiş, çoğunluğu ahşap olan 42 ev, 64 ahır ve samanlık rüzgar etkisiyle yanarak kullanılmaz hale gelmişti. Yangının üzerinden 3 yıl geçerken, evleri zarar gören afetzedeler için yapılan konutlar tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca evleri yananlar için konut projesi hazırlandı.

Zemin etüt ve kazı çalışmalarının ardından proje kapsamında binalar, yatay mimarili ve taş-ahşap karışımı ile inşa edildi. İnşaatı tamamlanıp, çevre düzenlemesine geçilen, 7 bloklu 42 konutun 2 ay sonra sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

"Ne böyle yangın gördün nede böyle yardım"

O günden bugüne devletimiz her türlü yanımızda diyen ve aynı zamanda yangında evi yanan Dereiçi Köyü Muhtarı Sabri Duman, " O günden bugüne yapılan bunca emek yatırım vatandaşların geçici konutlarından kalıcı konutlarına kura çekerek geçirdik şu an 15 hane konutlara geçti. Tabii ki eksikler var olacaktır da, yavaş yavaş eksik görüldükçe eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Vatandaşları kalıcı konutlarında rahat ettirmeye çalışıyoruz. 42 konut var 7 bloktan oluşan 64 ahır ve samanlık var bunların da 33'ü AFAD zedelere çekildi diğerleri de çevre şehircilik üzerinden kentsel dönüşüm için çekilecek vatandaşlara hazırlandı" dedi.

Yeni evlerimize alışmaya çalışıyoruz

Bir başka afetzede Mevlut Coşan ise, " yangın sonrası evlerimi yapma sözlü verildi ve yaptılar. Mutluyum evimde oturuyorum. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Daha önceleri köy evinde oturuyorduk. Bu evler bize şehri evi gibi geliyor. Bu evlere de ayrıca alışmaya çalışıyoruz " ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yusufeli Dereiçi Artvin Tatil Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title