Haberler

Vakıflar Haftası Kutlamalarında Dha'ya Ödül

Vakıflar Haftası’nın açılış programı TBMM Tören salonunda kutlandı.

Vakıflar Haftası’nın açılış programı TBMM Tören salonunda kutlandı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk medeniyetinin hüküm sürdüğü yerlerde zulüm ile değil bıraktığı eserlerle anıldığını hatırlatırken, kendi dönemlerinde de eserlerin korunmasına önem verildiğini belirtti. Erdoğan, yaptıkları her projeye karşı çıktıklarını savunarak muhalefete yüklendi, Erdoğan, “1. köprüye karşı çıktıkları gibi şimdi de 3. köprüye karşı çıkıyorlar. Bu zihniyeti anlamak mümkün değil. çünkü bunların bu ülkede çakılı bir tek kazığı yok” diye konuştu.

“OSMANLI HüKMETTİĞİ YERLERDE ZULüMLE DEĞİL, ESERLERİYLE ANILIYOR”

TBMM Tören Salonunda düzenlenen Vakıflar Haftası açılış programında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Haftası nedeniyle TBMM Tören salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk medeniyetinin gittiği her yerde eserler bıraktığını belirtirti. Erdoğan şöyle konuştu:

“Her zaman ifade ediyorum; bizim medeniyetimizde kalem, kılıcın önünde yer alır. 3 kıta üzerinde hüküm sürmüş Osmanlı Devleti'nin, bugün o kıtalarda nasıl anıldığına hepimiz dikkat etmek durumundayız. Balkanlar'da Osmanlı Devleti, zulüm ile baskı ile değil, Mostar Köprüsüyle, Drina Köprüsüyle, Karagöz Bey Camisiyle,Vardar Köprüsü, Kosova Taş Köprüsüyle, Vidin Köprüsüyle, binlerce sebiliyle, han,hamam ve kütüphaneleriyle hatırlanmaktadır. Ortadoğu'da Osmanlı, sömürüyle,istismarla, emperyalizme değil, Kudüs'te tesis ettiği barış ve huzur ortamıyla,Hicaz Demiryoluyla, Bağdat Demiryoluyla, Mescid-i Haram ile Kerbela ile inşa ettiği su kanallarıyla anılmaktadır...Aynı şekilde Afrika'da, ta Ace'de Afrika'nın zenginliklerini dışarıya kaçıran bir bir Osmanlı değil, oralara köprüler, camiler, sebiller, medrese ve kütüphaneler inşa eden bir Osmanlı vardır.Herkes, her toplum, tarihine, geçip gitmiş bir zaman dilimi olarak bakabilir, nostalji gözüyle bakabilir, tarihini unutabilir ya da geçmişine sırtını dönebilir ama biz bunu yapamayız. Yapmak istesek de yapamayız.Tarihimizden, onun bugüne taşınan eserlerinden sıyrılamayız."

“DüNYADAKİ ESERLERİ İNCELİYORUZ, BAZILARI ANKARA’NIN DIŞINA çIKAMIYOR”

Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki Türk eserlerini incelediklerini belirten Erdoğan, “Balkanlarda, Ortadoğu’da, OrtaAsya’da, Afrika’da kültür varlıklarımızın izini sürdük. Atalarımız nerelere gitmişler, neler yapmışlar. Biz şimdi 780 bin kilometre karelik vatan topraklarının dışına çıkamıyoruz. Hele hele bazıları Ankara’nın dışına çıkamıyor.

“BUNLAR HER PROJEYE KARŞI çIKIYOR, çüNKü çAKILI TEK KAZIKLARI YOK”

2010 yılının Vakıf Medeniyeti İstanbul yılı olarak belirlendiği belirten Başbakan Erdoğan, belediye başkanlıkları döneminde ve hükümetleri döneminde, İstanbul’un gelişmesi için çalışırken, kültür mirasını da koruduklarını kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu.

“Ama biz bu gayret içinde olurken, bir kısmı Marmaray’a karşı çıkıyor. Bir kısmı tüp geçite karşı çıkıyor. Bir kısmı da bakıyorsunuz 1. köprüye karşı çıktıkları gibi şimdi de 3. köprüye karşı çıkıyorlar. Bunları anlamak mümkün değil, bu zihniyeti anlamak mümkün değil. çünkü bunların bu ülkede çakılı bir tek kazığı yok.”

DHA’YA ÖDüL

Konuşmanın ardından bazı kurum ve kişilere ödülleri verildi. Törende "Vakıf İnsanlar", çeşitli yarışmalarda dereceye girenler ve bazı medya organları ödül aldı. Ödül almaya hak kazanan Doğan Haber Ajansı İç Haberler Bölümü adına, ödülü DHA Genel Müdür Yardımcısı Kemal Gülmüş aldı.

ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title