Haberler

Mengen'de Zehirlenerek Ölen 6 Köpek Bulundu

Güncelleme:

Bolu'nun Mengen ilçesinde ormanda zehirlenerek ölmüş 6 köpek bulundu. Köylüler suç duyurusunda bulundu. İncelemeler sürüyor.

BOLU'nun Mengen ilçesindeki ormanda zehirlenerek ölmüş 6 köpek bulundu. Tavuk kemiklerinin yanında yan yana sıralanmış şekilde bulunan köpeklerin ölümüyle ilgili köylüler suç duyurusunda bulundu.

Olay, Mengen ile Gökçesu beldesi arasında yer alan Veliler köyü mevkisinde meydana geldi. Hayvanlarını otlatmaya çıkan köylü bir vatandaş ormanda yan yana hareketsiz şekilde yatan köpekleri fark etti. Köylünün ihbarı üzerine olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri incelemelerde bulundu. Ölen 6 köpeğin başında çok sayıda tavuk kemiklerinin olduğu görüldü. İlk incelemede köpeklerin zehirlenmiş olduğu öğrenildi. Ölen köpeklerin yan yana dizili halde bulunması dikkat çekti. İki köpek otopsi için Ankara'ya gönderildi. Diğer köpekler ise iş makinesiyle açılan çukura gömüldü. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

İNSANLIĞA SIĞMAYAN KÖPEK KATLİAMI İLE KARŞILAŞTIK

Bolu'nun Mengen ilçesinde 6 köpeğin ormanlık alanda zehirlenmiş şekilde ölü bulunmasının ardından Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, belediye yetkilileri ve jandarma ekipleriyle birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Mengen Belediyesi'nce yapılan yazılı açıklamada köpek katliamını kınadıkları belirtilerek, şöyle denildi

İlçe merkezimize yaklaşık 4 kilometre mesafede Gökçesu yolu mevkiinde ihbar üzerine gittiğimizde insanlığa sığmayan bir köpek katliamı ile karşılaştık. Olay yerinde İlçe Cumhuriyet Başsavcımız, İlçe jandarma komutanımız, Belediye Başkanımız ve Sokak Hayvanları Koruma derneği üyeleri ile birlikte incelemeler yapıldı. İlçe Cumhuriyet Başsavcımızın talimatları doğrultusunda olay yerinden ilçe jandarma ve belediye ekiplerimiz tarafından Ankara Veterinerlik Fakültesinde incelenmek üzere numuneler alındı. İlçe savcılığı ve jandarma faillerin bulunması için inceleme başlattı. Olay yerinde rastlanan yaralı bir köpek tedavi edilmek üzere Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesine gönderildi. İlçe savcılığımız, ilçe jandarma ve belediye ekiplerimiz tarafından yapılan ön inceleme sonucu katledilen hayvanların büyük olasılıkla belediyemiz tarafından Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesinde bakım tedavileri yapılarak küpeleri takılan yeniden doğal yaşam alanlara bırakılan köpeklerin olduğu tahmin edilmekte olup kesin sonuç inceleme sonucu anlaşılacaktır. Bu insanlık dışı katliamı tekrar şiddetle kınıyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Mengen Bolu Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title