Haberler

7 yaşında taktığı küpeler nedeniyle Keloid hastalığına yakalanan genç kız, tedavi olamazsa duyamayacak

Güncelleme:

Erzincan'da 6 kişilik ailenin 17 yaşındaki kızları 10 yıldır acı içinde yaşıyor. 7 yaşındayken taktığı küpelerin alerji yapması sonucu Keloid hastalığına yakalanan genç kız, tedavi görmezse duyma yetisini kaybedecek. Aile tedavi için yardım beklerken genç kızın annesi "Her gün kanlı yastığını yıkıyorum, sabaha kadar uyuyamıyor" dedi.

Erzincan merkezde oturan Yıldız ailesinin 4 çocuğundan Yağmur'un kulaklarında, 7 yaşındayken taktiği küpelerin alerji yapmasıyla yaralar oluşmaya başladı. Kulak yaraları iyileşmezken, ailesi Yağmur'u 10 yıl boyunca hastane hastane dolaştırdı.

DUYMA YETİSİNİ KAYBEDEBİLİR

Kulağındaki yaraların ağrısına dayanamadığını belirten Yağmur Yıldız, "Okulumdan geri kaldım, derslerime çalışamıyorum. Herkesin bakışlarından rahatsız oluyorum. Doktorlar 'keloid hastalığı' diyor. Her geçen gün kulaklarımdaki yaralar büyüyor. Çaresi bulunmazsa kulaklarım kapanacak, duymayacağım. Kanama yaptığı için günlük üstümü değişmek zorunda kalıyorum. Dışarı çıktığım zaman saçlarımla kapatıyorum. Lütfen bana yardım edin" diye konuştu.

"SABAHA KADAR UYUYAMIYOR"

Anne Perişan Yıldız ise kızının tedavisi için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak sonuç alamadıklarını belirterek, "Her gün kanlı yastığını yıkıyorum. Kızımın bağırmasını, ağlamasını dinliyorum. Geceleri sabaha kadar yatamıyor. Ankara'ya götürdük, Erzurum'a götürdük, Trabzon'a götürdük; hiçbir yerde çaresini bulamadık. İstanbul'da tedavisi var, dediler, oraya da götürmeye gücümüz yok. Kızımın tedavisine yardım eli uzatılmasını istiyorum" dedi.

TEDAVİ İÇİN YARDIM BEKLİYORLAR

İnşaatlarda çalışarak, evini geçindirmeye çalıştığını anlatan baba Halis Yıldız da "Evim kira, 4 çocuğum var. Kızımın hastalığı ile yaklaşık 10 yıldır mücadele ediyoruz, artık dayanacak gücüm yok. Kızım tedavi olsun, başka bir şey istemiyorum. Tedavi ettiremezsem yakında kulakları kapanacak, duymayacak. Kızımın tedavisi için yardım bekliyoruz" diye konuştu.

KELOİD NEDİR?

Yaraların iyileşme sürecinde aşırı hücre üretimi sonucunda oluşan aşırı fibroz dokuya 'keloid' adı verilir. Keloid, pembe, kırmızı veya ten rengi, düzensiz yumru görünümünde, sert, elastik kıvamlı oluşumdur.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Erzincan Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

İLGİ52:

Erzincan valiliği keymakamlığı , bu kızımıza yardımcı olun. Genç kız sonuçta empati kurun. . suriyelilere milyar dolar harcadık. . . bu kızımıza el verin . . şifa olun inşallah. . .

0
3
yanıtYanıtla
Olacak:

Teyzecigim zeytinyağı sürün, inşallah iyileşecek

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title