Haberler

Hayvan Hakları Federasyonu, Samsun İlkadım Belediyesi'nin 300 köpeğin akıbetini araştırmasını istedi

Güncelleme:

Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu (Hay-Fed) Başkanı Nihal Kasa, Samsun İlkadım Belediyesi'nin cezaevi yakınına bıraktığı 300 köpeğin kayıp olduğunu belirterek, Samsun Valiliği'nden köpeklerin akıbetinin araştırılmasını istedi.

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu (Hay-Fed) Başkanı Nihal Kasa, Samsun İlkadım Belediyesi'nin cezaevi yakınına bıraktığı 300 köpeğin kayıp olduğunu belirterek, Samsun Valiliği'nden köpeklerin akıbetinin araştırılmasını istedi. Kasa, "Bu 300 köpek nerede? Öldürüldü mü, yoksa başka dağ başlarına, başka şehirleri mi atıldı, nerede" dedi.

Hay- Fed Başkanı Nihal Kasa, İlkadım Belediyesi'nin kısırlaştırma yapmadan sayıları çoğalan sokak hayvanlarını dağ başlarına attığını ileri sürdü. Yaklaşık 300 köpeğin kayıp olduğunu belirten Kasa, şunları söyledi:

"300 KÖPEĞİN AKIBETİ NEDİR?"

"Samsun İlkadım Belediyesi'nin yıllardır, kısırlaştırma yapmayıp dağ başına attığı 300 köpek, oradaki cezaevinin o köpekleri orada istememesi üzerine bir gecede yok edildi. Bu 300 köpek nerede? Öldürüldü mü, yoksa başka dağ başlarına, başka şehirlere mi atıldı, nerede? Öte yandan, kanunun ana hükmü kısırlaştırmak olmasına rağmen İlkadım Belediyesi yıllardır kısırlaştırma yapmadı. Hayvanların üreme sayıları çoğaldıkça, başka şehirlere ve dağ başlarına atarak bu hayvanların da hızla üremesinin suçlu ve sorumlusu oldu ve bugün gelinen noktada, bu 300 köpek bu atıldıkları dağ başında yok edildiler. İlkadım Belediyesi veteriner hekiminin kısırlaştırma yapmak yerine gönüllülere tek çözümün sahipsiz hayvanları öldürmek olduğunu söylediği duyumlarımız var. Dolayısıyla bugün gelinen noktada bu 300 köpeğin veteriner hekim tarafından mı öldürüldüğü, yoksa başka şehirleri mi atıldığı, nerede olduklarının tespit edilmesini talep ediyoruz. Samsun Valilik makamından her şeyden önce insani ve vicdani olarak bu 300 köpeğin akıbetinin araştırılması için, bütün bakanlık müfettişlerince inceleme ve detaylı bir soruşturma başlatılmasında ve sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Kaynak: ANKA / Yaşam

İlkadım Belediyesi Samsun Valiliği Samsun Fed Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title