Haberler

Genç kadın, beline kırmızı kuşak takılmasına karşı çıktı: Kurban mıyım ben?

Güncelleme:

Beline kırmızı kuşak bağlamak istemeyen genç kadın, "Ne böyle kırmızı kırmızı. Gereksiz bir şey. Kurban mıyım ben?" diyerek tepki gösterdi. Genç kadının anneannesi ile diyaloğu sosyal medyada en çok izlenen videolar arasına girdi.

Sosyal medyada paylaşılan 'kırmızı kuşak' videosu dikkat çekti. X platformunda paylaşılan görüntülerde gelinlik giyen genç bir kadının, anne ve anneannesi ile konuştuğu görüldü. Kırmızı kuşak takmak istemeyen gelin adayının, annenanesi ile konuşması cep telefonu kamerasına yansıdı. Anneannesinin "Kırmızı kuşak sana ne yapıyor?" sorusuna "Izdırap veriyor" cevabı veren genç kadın çok konuşuldu.

"ADAK MIYIM BEN?"

Beline kırmızı kuşak bağlanmak isteyen genç kadın, "Zaten gereksiz bir adet. Ne böyle kırmızı kırmızı. Gereksiz bir şey. Kurban mıyım ben? Adak kurbanı boynuzlarına takarlar o şeyi. Adak mıyım ben? Tamam beni kesene kadar burada duracak mı?" diyerek ailesine tepki gösterdi. Genç kadının tepkisini aşırı bulan bazı sosyal medya kullanıcıları paylaşımın altına yorum yaptı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medyada kullanıcılar, videonun altına "Düşünsene evlat büyütüyorsun sonra o evlat sana her şeyi haram ediyor", "Ana atalarından ne gördüyse örf, adet ve gelenek bellemiş", "Manevi duygular bitince her şey somut varlık haline dönüşür" gibi yorumlar yaptı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Yaşam

Kurban Sosyal Medya Yaşam Haberler

500

Yorumlar (52)

Ancinsan Toranaga:

Femen kafa! Maalesef çağımızın en kötü hastalığı feminizm özellikle genç kızları zehirliyorlar TV dizilerinde reklamlarda okullarda feminizm aşılanıyor toplumsal kurum çöküyor

525
192
yanıtYanıtla
ayten sağdıç:

feminizm kadın la erkeğin eşit oldugunu savunan bir düşüncedir zaten olması gereken bu kötülemeden önce anlamını öğrenin

yanıt125
yanıt399
BorsaKaplanı:

Ayten hanım ozaman kadınlarda takım elbise giysin ne de olsa eşitlikse tam eşitlik?

yanıt256
yanıt63
Zonguldak’lı Şükrü :

Ayten sağdıç, feminizmin tanımını biliyorsunuz ama nedense hep öncelik ve ayrıcalıklı olmak istiyorsunuz. Demekki yaratılış fıtratınız feminizme müsade etmiyor. Savunduğunuzu söylerken uygunluğunuza bakın!

yanıt203
yanıt40
Nidhogg Nors:

Çölüne dön kardeşim. Evlenen kadının neyi takıp takmayacağına 94 yaşındaki kocakarı mı karar verecek? Femenle alakası ne.

yanıt90
yanıt347
kaan yazıcı:

kiz ayten nasil eşitlik bu, sen hiç eski karisindan nafaka alan koca gördünmü.? ve ayrilinca yardima muhtaç niye siz oluyorsunuz eşit deilmisiniz

yanıt192
yanıt21
ayten sağdıç:

1.borsa kaplanı evet takım giyiyorum iş hayatında oldugum için. 2.şükrü bey ayrıcalık kimseden istemiyorum ne alaka ? yaradılış derken siz üstünmü yaratıldınız? her meslek dalında kadınlarda yer alıyor artık yani yaradılışımız müsade ediyor :)

yanıt19
yanıt56
ayten sağdıç:

3. kaan bey boşanırsam nafaka istemem çünkü kendi mesleğimi yapıyorum . cok sükür aslanlar gibi çalışır alnımın teri ile kazanırım paramı. kocası kahveden cıkmayan içki pvyon a para veripte karısını çalıştıran kaç kişi gördüm . ev geçindiren kaç kadın var . yani kadınlar erkeklere muhtaç değil . işte feminizm sizin gibi kadını ayrıştıran insanlar için var . erkekle kadın eşittir .

yanıt22
yanıt47
Fatih :

bizde kesilecek kurbanların gözü bağlanır, belleri değil. kendini bi halt sanan z kuşağı hayırlı olsun.

526
82
yanıtYanıtla
Alperen:

Senden garı olur nede nede anne evlenecek adamın yerinde olayım hemen yol yakınken dönerim.

434
134
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title