Haberler

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Meclis'e gelmesi beklenen başıboş köpeklerle ilgili yasal düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erbakan "Cenabıallah'ın verdiği bir canı ancak Cenabıallah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değil" dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Konya'da Altınekin, Çumra, Emirgazi, Doğanhisar, Sarayönü ve Yalıhüyük ilçelerini kazanan YRP'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, belediye başkanlıklarına ziyaret için geldiği Konya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İNANCIMIZA UYGUN OLMAYAN BİR DAVRANIŞTIR"

Sokak köpeklerinin toplatılması ve uyutulmasıyla ilgili çalışmalara değinen Erbakan, "Cenabıallah'ın verdiği bir canı ancak Cenabıallah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değil. Bazı batı ülkelerinde bu yapılıyor olsa bile bizim onları taklit etmemiz doğru bir yaklaşım değildir.

SEÇİM BEYANNAMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yeniden Refah Partili belediyelerimiz de seçim öncesinde beyannamemizde de ifade ettiğimiz gibi o hayvanlarımızı mutlaka toplamak, sokaklarımızı başıboş köpeklerden arındırmak ancak bu hayvanlarımızı da en güzel şartlarda en modern, gelişmiş merkezlerde yaşamlarına devam ettirmek. Veterinerler gözetiminde, uzmanlar gözetiminde ve bu merkezlerinde 24 saat internet üzerinden canlı yayınla halkımız tarafından izlenebilmesi, takip edilebilmesi, halkımızın ziyaretlerine her zaman açık olması ve orada en iyi şartlar altında o hayvanların yaşatılması bizim hedefimiz, projemiz bu. Bununla ilgili belediyelerimiz şimdiden kollarını sıvadılar.

"HAYVANLARIN UYUTULMASINA KARŞIYIZ"

Yeniden Refah Partisi olarak hiçbir canlının alınmasını onaylamıyoruz. Bu hayvanların uyutulmasına karşıyız. Bunların bu modern gelişmiş merkezlerde her türlü destek sağlanarak yaşatılması son derece önemlidir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan Refah Hayvan Hakları Yaşam Politika Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500

Yorumlar (62)

ARSLANOĞLU Hakan:

Başıboş sokak hayvanlarıyla uğraşılacağına, başıboş Mültecilerle uğraşılsın.

912
158
yanıtYanıtla
SEN BİLME:

neden ikisiyle de uğraşılmasın ikisi de sorun.. bu sizdeki eşleştirme karşılaştırma mantığı nedir. illaki bir sorun varken neden şu sorunla uğraşmıyorlar da bu sorunla uğraşıyorlar diyen gereksiz maksat eleştirmek olsun düşüncesi nedir.Tüm sorunlar çözülmeli.

yanıt320
yanıt32
Doğrucu Mahmut:

Dünyadaki en acımasız en tehlikeli varlık insandır.Allah insanı üstün varlık olarak yarattı ama biz bu üstünlüğü önümüze geleni katledebiliriz diye algıladık.Allah'ın verdiği canı Allah alır.Bize düşen öldürmeden önlem alabilmek,bu zor geliyor işte...

600
87
yanıtYanıtla
Doğrucu Davut:

Kimse sokak hayvanlarının kökünü kurutun demiyor . Ancak barınaklara onca hayvanı toplamak beslemek de kolay değil . Sizin çocuklarınızın başına birşey gelse o zaman bu tavrınızı devam ettirebilecek misiniz ? Sokak hayvanlarına gösterdiğiniz duyarlılığı evinize giren sivri sineğe , fare ,akrep böcek ve diğer haşerelere de gösterip evinizin bi odasında onlara da yer açmanız ve beslemeniz dileğiyle . iyi günler .

yanıt363
yanıt235
Ejderha Dövmeli Herif:

Hiçbir canlı birbirinden üstün değildir. Kendinizi evrenin merkezinde görmekten vazgeçin. Kimseyide birileri yaratmadı öylece varoldun milyonlarca yıl içinde. Hatta hayvanlıktan hala çıkamadı bu kendini üstün gören insan. Hayvanlarla hala ortak noktamız bar özellikle saldırı konusunda. Boşuna üstün ırk diye kendinizi avutmayın.

yanıt33
yanıt179
SALİH:

Adam haklı. kimse sağa sola kıvırmasın. her belediye kendine ait 5 dönümlük yaşanabilir bir alan inşaa edecek sokak hayvanları için. Nüfus kontrolu için gerekn tedbirler alınacak orada beslenecek. Allah'ın yarattığı bir canlıyı ne hakla öldürebilirsiniz ki. hem hayvanların yaşam alanlarına binalar betonlar dik,sonra hayvan bize zarar veriyor.İnsan canı kıymetlidir elbet bu doğru. Ancak bir canı ayakta tutmak için başka bir canı katletmek caiz değildir.

540
84
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

teşekkür ederim güzel kalpli kardeş

yanıt50
yanıt27
Vedat Tokgöz:

Et dürüm yeme. Allah'ın yarattığı canlıyı hangi hakla öldürüp yiyorsun o zaman. Hey Allah'ım!

yanıt75
yanıt33
turkan kacar:

kısırlaştırıp üremeyi durdurabilir.mahalle aralarına parklara hayvan evi kurularak gönüllülere gözettirilir.bütçe ayırın.onlar allahın sessiz kullarım dediği canlar .

475
56
yanıtYanıtla
Huso Musu:

allahın sessiz kullarının ureme hakkını nasıl elinden alırsın?hey allahım ya....

yanıt1
yanıt3
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title