Haberler

    Koronavirüsün sessiz ve hızlı yayılmasının en büyük nedeni: Pozitif vakaların yüzde 86'sında semptom görülmüyor

    Güncelleme:

    Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün sessiz ve hızlı yayılmasının nedeni Britanya Adası'nda yapılan bir araştırma ile netliğe kavuştu. Araştırma, test sonucu pozitif çıkanların yüzde 86'sının asemptomatik vaka olduğunu ortaya koydu. Bilim insanları test politikasının gözden geçirilmesini talep etti.

    Britanya'da sokağa çıkma kısıtlamalarının yürürlükte olduğu dönemde 36 bin 61 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonucu açıklandı. 26 Nisan-27 Haziran tarihleri arasında İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da yapılan testlerden 115'inin pozitif çıktığı, hastalık belirtisi göstermeyen asemptomatik vakaların pozitif sonuçlarda büyük çoğunluğu oluşturduğu tespit edildi.

    Araştırmaya göre test sonucu pozitif çıkan kişilerden sadece 16'sı testin yapıldığı gün semptom gösterirken geriye kalan 99 kişide hiçbir semptom gözlenmedi. Testin yapıldığı gün belirti gösteren 142 kişinin testinin negatif çıktığı da not edildi.

    POZİTİF VAKALARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ TESPİT EDİLEMİYOR

    İngiltere'de sadece koronavirüs semptomları gösteren, geçmeyen öksürük, ateş ya da tat ve koku kaybı bulunan kişiler test yaptırmaya teşvik ediliyor, pozitif vakalarla temaslı kişiler ilk etapta evlerinde karantinaya gönderiliyor. Araştırma sonuçları, şu an uygulanan test politikasının pozitif vakaların büyük çoğunluğunun tespit edilememesi riskini beraberinde getirdiğini ortaya koyuyor.

    Londra Üniversitesinden salgın hastalık uzmanı Irene Petersen, "Test sonucu pozitif çıkan bu kadar çok insanın test günü semptom göstermemiş olması, gelecekteki test stratejilerinde değişiklik gerektiriyor" dedi.

    TESTLER YAYGINLAŞTIRILMALI

    Petersen, sonuç olarak virüsün sessizce yayılmasını ve yeni salgın dalgalarını önlemek için testlerin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

    Araştırmacılar, diğer ülkelerde yapılan benzer araştırmalardan farklı sonuçlar çıktığını da not etti. Asemptomatik vakaların toplam pozitif vakalara oranının Çin'deki bir araştırmada yüzde 5, İzlanda'daki bir araştırmada yüzde 43 çıktığını belirten bilim insanları, araştırmalarda kullanılan örneklemlerin farklı sonuçlara yol açabileceğine işaret etti.

    Kaynak: Deutsche Welle / Yaşam

    Kuzey İrlanda Britanya Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
    500

    Yorumlar (38)

    SİZDE YEDİNİZ:

    YAYILMANIN EN BUYUK SEBEBİ BEN BİR KORONA HASTASI OLARAK NET BİR ŞEKİLDE DİLE GETİREYİM1:POZİTİF OLDUĞU HALDE 14 GUN YERİNE GİT EVİNDE 10 GUN KAL DİYEREK GERİ KALAN GUNLERDE SEMPTOMLARIN KAYBOLMASINI GÖZ ONUNDE BULUNDURARAK HALA POZİTİF OLAN ŞAHISLARIN EVDEN ÇIKMASINA MÜSADE ETMEK. 2:POZİTİF OLMASINA RAGMEN KENDİLERİNE SADECE BT. KAN TAHLİLİ VE RONTGGEN ÇEKİLEREK DEVAMINDA PCR TESTİNİNDE 12 SAAT SONRA ÇIKMASI SEBEBİ İLE EVİNE NORMAL YOLLARLA GONDERİLEN VATANDAŞLARDAN BULASIYOR. DAHA ÇOK SAYARM

    36
    3
    yanıtYanıtla
    Özgür:

    Hastaneye gidiyoruz öksürük ateş şin varsa bakıyorlar nereden biliyolar benim olmadığımı ateş yok öksürük az belli etmeden belki var

    yanıt2
    yanıt1
    ömer:

    dünyadaki gelişmelerden her zaman üç beş yıl sonra haberdar oluyoruz. mesela trump ın üç yıl önce söylediği şeyleri bugün öğreniyoruz. belki de korona üç yıl önce çıkmıştı, ama bizim yeni haberimiz oldu. uydudan olsa gerek geç yayın geliyor.

    28
    2
    yanıtYanıtla
    Guzel haber:

    Ne guzel iste bu demek oluyorki artik korona insanlarin yuzde 86 ini etkilemiyor

    16
    13
    yanıtYanıtla
    yaşasın kurtulduk:

    holey holey koron bittiyor

    yanıt2
    yanıt2
    Covid19:

    Bir tek Türkiyede 1600ü geçemedim

    14
    14
    yanıtYanıtla
    Mahmut:

    Dünyada koronavirüs diye Aslında hiçbir şey yok fakat herkes biliyor fakat Doktorlar konuşmaya cesaret edemiyor dünyada bütün devletlerin liderleri ne bu bilgiler var ?nternet G5 G5 diyorum herkes birer tane normal Aspirin alması gerekiyor kan incelmesi gerekiyor Arkadaşlar bu bilgiyi herkesle paylaşın

    16
    5
    yanıtYanıtla
    Ali:

    Ulan salak herif .. sen ne salak bir herifsin

    yanıt0
    yanıt0
    sedat:

    Bu sürü bağışıklığının tamamlanmak üzere olduğu anlamına geliyor. Aksine korkulacak bir durum da yok.

    8
    8
    yanıtYanıtla
    AMERİKAN DOKTOR:

    Türkiyede hastalığa karşı özel direnç var türkiye olmasa bütün dünya hsta olurdu türklere dokunan türklerin suyundan içen havasından alan çok zor kovid oluyor bill gates de söyledi

    2
    13
    yanıtYanıtla
    Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title