Haberler

Yarımağan: "Kılavuz Yarın Onaylanırsa Başvurular 25 Şubatta Başlayacak"

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS Kılavuzunun Yarın Yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda Onaylanması Halinde Başvuruların 25 Şubatta Başlayacağını, Ancak Eğer Bazı Değişiklikler Yapılıp da Bu Değişiklikler Zaman Alırsa Başvuruların Sarkabileceğini Belirtti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS kılavuzunun yarın yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda onaylanması halinde başvuruların 25 Şubatta başlayacağını, ancak eğer bazı değişiklikler yapılıp da bu değişiklikler zaman alırsa başvuruların sarkabileceğini belirtti.

Yarımağan, yarın yapılacak YÖK Genel Kurulu toplantısına katılıp katılmayacağı sorusu üzerine, ''Çağırırlarsa katılacağım. Şu anda bilmiyorum'' dedi.

Yarımağan, daha önce sınavlarla ilgili kılavuzun görüşüldüğü toplantılara katılıp katılmadığının sorulması üzerine, ''Ben son zamanlarda kılavuz toplantılarına hiç katılmıyordum. İhtiyaç olduğunda beni çağırıyorlardı, çok az toplantıya çağırıyorlardı. YÖK Genel Kurulu'na ben 3-4 yılda iki-üç kere katıldım'' diye konuştu.

''Katsayı ile ilgili bir konuda değişiklik yapılması halinde sizin de bu toplantıya katılmanız gerekir mi?'' sorusuna Yarımağan, ''Bu, ne tür değişiklik olacağına bağlı'' yanıtını verdi.

Yarımağan, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) kılavuzlarının onay için YÖK Genel Kurulu'na sunulduğunu belirterek, ''Şu anda en önemlisi, ÖSS kılavuzu'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title