Haberler

Yangın Tüpü ve Montlara Gizlenen Eroini Dedektör Köpeği Dolly Buldu

Edirne İpsala Sınır Kapısı'ndan Çıkış Yapmak İsteyen İki Tır'da Yangın Tüpü ve Sürücülerin Montları Arasına Gizlemiş Halde 12 Kilo 587 Gram Eroin Ele Geçirilirken, Araç Sürücüleri de Gözaltına Alındı.

Edirne İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak isteyen iki TIR'da yangın tüpü ve sürücülerin montları arasına gizlemiş halde 12 kilo 587 gram eroin ele geçirilirken, araç sürücüleri de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İpsala Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu "Kartal" adı verilen operasyon başlatıldı. Operasyonda, B.K. idaresindeki 34 VK 4065 ve M.T idaresindeki 34 YKC 93 plakalı TIR'lar gümrüğü girdikten sonra takibe alındı. Takip edildiklerini anlayan TIR şoförleri üzerlerindeki montları çıkararak çöp bidonuna attı. Burada devreye giren dedektör köpeği Dolly, çöp bidonundaki montlara ve TIR dorsesinin kabinindeki yangın tüpüne tepki verdi. İpsala Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Bölge Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada, yangın tüpü ve montların içine zulalanmış paketler halinde 12 kilo 587 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda TIR sürücüleri B.K.ve M.T. gözaltına alındı. Sürücüler, sorgularının ardından İpsala'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(ÖÇ-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title