Haberler

Yalova İtfaiyesinden Okullarda Yangın Tatbikatı

Çocukların Yangın Konusunda Bilinçlendirilmesini Hedefleyen Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Okullarda Yangın Tatbikatları Düzenliyor. İtfaiyecileri Aratmayacak Profesyonellikte Alevlere Müdahale Eden Minik Öğrenciler İse Güven Veriyor.

Çocukların yangın konusunda bilinçlendirilmesini hedefleyen Yalova belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, okullarda yangın tatbikatları düzenliyor. İtfaiyecileri aratmayacak profesyonellikte alevlere müdahale eden minik öğrenciler ise güven veriyor.

Yalova İtfaiye Müdürlüğü'nün eğitim programı çerçevesinde yer alan okullarda yangına müdahale eğitimleri sürüyor. Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu'nda bugün tatbikat düzenlendi. Okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 525 kişinin katıldığı tatbikatta bir yangın esnasında yapılması gerekenlerin yanı sıra, kurtarma ve müdahale şekilleri konusunda teorik bilgiler verildi. Ardından okul bahçesinde yakılan ateş ise minik öğrenciler tarafından söndürüldü. Yangına müdahale konusunda itfaiyecileri aratmayacak kadar profesyonel bir tablo çizen minik öğrenciler herkese güven verdi.

Okullarda verilen yangın eğitimlerinin il genelindeki diğer ilk ve orta dereceli okullarda da sürdürüleceğini dile getiren Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, böylece ilde meydana gelebilecek yangınların önüne geçilebileceğini ya da daha az can ve mal kaybı ile atlatılabileceğini söylediler.

(SÇ-MŞ) 27.02.2008 15:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title