Haberler

Yakutiye Medresesi'nde Ramazan İkliminde Müzakereler"

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Erzurum'da "Yakutiye Medresesi'nde Ramazan İkliminde Müzakereler" programı kapsamında konferans verdi.

Dilipak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "Yakutiye Medresesi'nde Ramazan İkliminde Müzakereler" programı kapsamında "Vahdet ama nasıl? İslam cemaatine doğru" konulu konferansında, İslam toplumunun cahillerden olmaması gerektiğini söyledi.

Allah'ın cahil ve zalim bir topluluğa hidayet ve yardım etmeyeceğini belirten Dilipak, "Onun dualarına da icabet etmez. Onlarla Allah arasında bir perde vardır. 'Dualarınız olmasaydı ne işe yarardınız' diyen Cenabı Allah, onların dualarını kabul etmeyecek." dedi.

Son dönemde Müslümanların önünde yürüyen bazı kişilerin, "Allah'ın emrine uymazsanız haram, Resulün sünnetine uymazsanız mekruh, benim gibi düşünmezseniz dinden çıkarsınız. Kendinize din arayın." dediğini aktaran Dilipak, şöyle konuştu:

"Evet, Müslümanların önünde yürüyen birileri böyle diyor. Birileri Cebrail'e bile gerek görmüyor. Hayır, böyle bir din yok. Dinimizi Allah'a has kılacağız. Kim ki ona bir şey ekler ya da ondan bir şey çıkarırsa, din aradan çekilir. Kişi eklediği ve çıkarttığıyla baş başa kalır. Allah'ın dini bir tanedir. Bizim dinimiz Kuran'ın bütünlüğü ve Peygamber efendimizin risaletini kabul etmekten geçer. İslam'ın sosyolojik üç temeli var. Peygamber efendimiz zamanında, peygamber avlusunda ilim tahsil edenler, ehli suffa geleneği. Bizim sahih tasavvuf geleneğimizin tek kaynağı odur. Sofistik gelen ve mistikler ya Hint ya Yunandır. Bizimle alakası yok. Bunu dine kim sokmaya çalışıyorsa dinin özüne zarar vermek istiyordur ki onu Allah koruyor. "

Türkiye'de kendini cemaat olarak tanımlayan grupları eleştiren Dilipak, şunları kaydetti:

"Müslümanlar, vahdet üzerine olacaklar. çünkü aynı Allah'a, Resulüne ve kitaba iman ederler, tek bir millet, tek bir ümmet, tek bir cemaattir ve kardeştir. Kim ki ikinci bir cemaatten söz ediyorsa haşa kendine yeni bir ilah, yeni bir kitap ya da yeni bir resul uydurmuştur. Aynı Allah'a, Resule ve kitaba iman edenler, tek bir millet, tek bir ümmet, tek bir cemaattirler."

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Dilipak Yakutiye Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title