Haberler

Yağış ve Eriyen Karlar Dereleri Taşırdı

Denizli'de yağış ve eriyen karlar dereleri taşırdı- Tavas'ta etkili olan yağmur ve karların erimesi nedeniyle taşan derelerden dört mahalle zarar gördü, ekili 50 hektarlık tarım arazisi sular altında kaldı- Tavas Belediye Başkanı Akyol: "Hasar tespit çalışmaları devam ediyor" Denizli'nin Tavas ilçesinde bir haftadır etkili olan yağmur ve karların erimesi nedeniyle taşan derelerden bazı evler ile tarım arazileri zarar gördü.

Denizli'de yağış ve eriyen karlar dereleri taşırdı- Tavas'ta etkili olan yağmur ve karların erimesi nedeniyle taşan derelerden dört mahalle zarar gördü, ekili 50 hektarlık tarım arazisi sular altında kaldı- Tavas Belediye Başkanı Akyol: "Hasar tespit çalışmaları devam ediyor" Denizli'nin Tavas ilçesinde bir haftadır etkili olan yağmur ve karların erimesi nedeniyle taşan derelerden bazı evler ile tarım arazileri zarar gördü.İl genelindeki yağmur ve kar yağışı, Tavas'ta hayatı olumsuz etkiledi. Medet ve Solmaz Çayı'nın sularının taşması sonucu Medet, Solmaz, Altınova ile Çiftliköy mahallelerinde bazı evleri su bastı.Dört mahallede onarım ve temizlik çalışmaları devam ederken, sular çekilmeye başladı.Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurdukları Tavas Acil Koordinasyon Merkezince ilçe genelinde yaşanan olumsuz durumlara müdahale ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Belediye ekiplerimiz şu anda zarar gören tarım arazilerinde ve su basan evlerde zarar tespit çalışmasını sürdürüyor. Yağışların yüksek olacağını tahmin ettiğimiz için Yenidere Barajında zaman zaman su tahliyesi yaptırarak yaşanması gereken olumsuzlukların önüne geçtik. Bizim için can ve mal kaybının yaşanmaması sevindiricidir." -Denizli'de yağış ve eriyen karlar dereleri taşırdı

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Akyol Denizli Tavas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title