Haberler

Wimbledon'da Djokovic ve Federer Yarı Finalde

Güncelleme:

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ve 4 numaralı seribaşı Roger Federer yarı finale çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü kortlarında oynanan maçta geçen yılın finalisti Djokovic, Hırvat Marin Cilic ile çeyrek finalde karşılaştı. İlk seti rakibine sadece bir oyun vererek alan Sırp raket, ikinci seti 6-3, tie-break'e giden üçüncü seti de 7-6 kaybetti. Şampiyonluk adaylarından dün Nadal, bugün de Murray'nin elenmesinin ardından yeni bir sürprize izin vermeyen Djokovic, üst üste iki seti 6-2 hanesine yazdırdı ve maçı 3-2 kazanarak yarı finale yükselen taraf oldu.

1 numaralı kortta oynanan ve 3 saat 18 dakika süren mücadelede Djokovic, 7 kez servis kırarken, 10 ace, 32 winners, 3 çift, 32 basit hatayla karşılaşmayı tamamladı. Sırp raket, yarı finalde Murray'i eleyen Bulgar Grigor Dimitrov ile karşılaşacak.

Merkez kortta oynanan diğer çeyrek final maçında ise iki İsviçreli raket Roger Federer ve Stan Wawrinka karşı karşıya geldi. İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate'in de izlediği mücadeleye, bu yıl Avustralya Açık'ta kariyerinin ilk grand slam zaferini kazanan Wawrinka ilk seti 6-3 alarak iyi bir başlangıç yaptı.

Wimbledon'da 7 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Federer, vatandaşına yanıt vermekte gecikmedi ve tie-break'e giden ikinci seti 7-6 kazanarak setlerde dengeyi sağladı. Üçüncü ve dördüncü setleri 6-4 kazanmasını bilen Federer, bu turnuvada dokuzuncu kez adını yarı finale yazdırdı. 32 yaşındaki tenisçi, maçı 10 ace, 46 winners, 1 çift ve 14 basit hatayla tamamladı.

Günün son çeyrek final maçında Nadal'ı dördüncü turda eleyerek dikkati çeken Avustralyalı Nick Kyrgios ile Kanadalı Milos Raonic karşılaştı. Tie-break'e giden ilk seti 7-6 Kyrgios alırken, oyuna ağırlığını koyan 8 numaralı seribaşı Raonic, 6-2, 6-4 ve 7-6'lık setlerle maçı 3-1 kazandı ve yarı finalde Federer'in rakibi oldu. Nadal karşısında 37 ace atan Kyrgios, bugünkü maçta 15 ace atma başarısını gösterirken, Raonic winners'larda rakibine 73'e 34 üstünlük sağladı.

Turnuvada yarın tek kadınlar yarı finalinde Lucie Safarova-Petra Kvitova ile Eugenie Bouchard-Simona Halep maçları oynanacak. - London, City of

Kaynak: AA / Spor

Roger Federer Nick Kyrgios Spor Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title