Haberler

Anadolu Ajansı: Via GYO FETÖ'ye Yakın Olduğu İçin Borsadan Çıkarıldı

Güncelleme:

Mayıs ayında 13,60 lira pay başı bedelle halka açılan VIA GYO'nun, SPK tarafından Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından ve buna bağlı olarak da borsa kotundan çıkarılmasına karar verildi.

SPK, O ŞİRKETLERİ TARAMADAN GEÇİRİYOR

AA muhabirinin SPK ve Borsa İstanbul'a yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre Kurul, Sermaye Piyasası Kanunu kapsamındaki tüm şirketleri FETÖ'yle ilişkileri anlamında bir taramadan geçiriyor. Yetkililer, bu anlamda VİA GYO'nun kanun kapsamından çıkarıldığını, başka şirketlerde de benzer durumların tespit edilmesi durumunda, Kurulun gerekli müdahaleleri yapmaktan kaçınmayacağını ifade ediyor.

SPK dün yayımladığı haftalık bültende, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 96. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak, kanunun 1. maddesi, 33. maddesinin beşinci fıkrası ve 128. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek kanun kapsamından ve buna bağlı olarak şirket paylarının da borsa kotundan çıkarılmasına karar verdiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı: VİA GYO, FETÖ'ye yakın olduğu için Borsa'dan çıkarıldı

VİA GYO bünyesinde bulunan önemli projelerden biri de Viaport Venezia.

GERİ ALIM GARANTİSİ VAR

Şirket paylarının mevcut durumda Borsa'da halka arz fiyatının (13,60 TL) ve geri alım garantisi verilen fiyatın (14,00 TL) altında işlem gördüğü, 26 Temmuz 2016 tarihinde Borsa kapanış fiyatının da 12,40 TL olduğu ve çok sığ bir piyasasının bulunduğuna dikkati çeken SPK, bu değerlendirmeler ışığında yatırımcı menfaatine olacak şekilde; pay sahiplerine paylarını 14,00 TL bedelle şirkete satma hakkının olduğunu kaydetti.

Şirket, mayıs ayındaki halka arzında yatırımcılara 17 Ağustos 2016 tarihine kadar "geri alım garantisi" vermişti. SPK aldığı karar ile sadece halka arzdan pay alanların değil 26 Temmuz'a kadar Borsada alım gerçekleştiren yatırımcıların paylarının da şirket tarafından geri alınması kararını verdi.

Borsa İstanbul da bu sabah yaptığı duyuruda SPK kararı ile VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin paylarının Borsa kotundan çıkarıldığını bildirmişti.

'FETÖ'YE KARŞI DURUŞUMUZ NET'

"FETÖ" iddiasına ilişktin VIA GYO'dan açıklama yapıldı. Açıklamada, şirketin, yaşanan tüm darbe girişimlerini şiddetle kınadığına işaret edilerek "VIA GYO, Fethullah Gülen'in arkasında bulunduğu silahlı terör örgütü FETÖ'nün karşısında duruşunu net olarak göstermiştir, gösteriyor ve gösterecektir.

Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ve yatırımlarına asla hız kesmeden devam eden VIA GYO, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı duran her türlü tehdidin de önünde durmaya devam edecektir. VIA GYO'nun adı bu tür silahlı terör örgütleriyle asla bir araya gelemez" denildi.

YILLIK KİRA GELİRİ 100 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE

Coşkun, Ali ve Mehmet Bayraktar'ın hissedarları oldukları VIA GYO'nun temelleri 8 yıl kadar önce atıldı. Şirketin sitesinde yer alan bilgilere göre, VIA GYO 2015 yılı sonu itibarıyla 3,3 milyar TL aktif ve 3,2 milyar TL portföy büyüklüklerine sahip. Toplam 1,1 milyon m2 alan üzerine inşa edilmiş 4 AVM'de 697 ticari üniteye ve 290 bin m2'den fazla brüt kiralanabilir alana VIA GYO bünyesinde bulunuyor. VIA GYO'nun, sözleşmeye dayalı yıllık kira geliri 100 milyon euronun üzerinde. Viaport Asia'da yüzde 99,2 doluluk oranına sahip olan şirketin projelerinde ortalama doluluk oranı ise yüzde 90'ı aşıyor.

Anadolu Ajansı: VİA GYO, FETÖ'ye yakın olduğu için Borsa'dan çıkarıldı

BÜNYESİNDE BU PROJELER VAR

2008 yılında 310 bin m2 arsa üzerinde geliştirilen Türkiye'nin en büyük açık hava outlet alışveriş merkezi Viaport Asia, Eyüp'te 2013 yılında açılışı yapılan Türkiye'nin ilk ve tek tema parkı olan Vialand, Gaziosmanpaşa'da inşa edilen konut, ofis, ticari üniteler ve Venedik'i İstanbul'a taşıyan alışveriş merkezi Viaport Venezia ve Tuzla'da hayata geçirilen, eğlence, alışveriş ve marinayı bir araya getiren Viaport Marina, VIA GYO bünyesinde bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title