Haberler

Veysel Tiryaki Kimdir ? Tiryaki Melih Gökçek'in yerine mi geçecek ?

Güncelleme:

Veysel Tiryaki Kimdir ? Tiryaki Melih Gökçek'in yerine mi geçecek ? Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ismi geçiyor.

Veysel Tiryaki Kimdir ? Tiryaki Melih Gökçek'in yerine mi geçecek ? Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ismi geçiyor.

Veysel Tiryaki Kimdir ?

Veysel Tiryaki, 1965 yılında Bolu'nun Dörtdivan ilçesi Yukarıdüğer Köyü'nde doğdu.

İlkokulu doğduğu köyde, birden beşe kadar tüm sınıfların tek bir derslikte birleştirildiği bir ortamda tek öğretmenle okudu.İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirmiştir.

Üniversiteyi bitirdiğinde önce Maliye Bakanlığı sınavına girdi ve kazandı. 6-7 ay çalıştıktan sonra, kaymakamlık sınavına girdi. Sınavı kazanması ile Anadolu serüveni de başlamış oldu.

1990 yılında 25 yaşındayken kaymakam oldu. 14 yıl farklı il ve ilçelerde devlete hizmet etti. Gittiği her yeri kendi evi gibi gördü.

Stajyer kaymakamlığını Aksaray'a bağlı Ağaçören'de yaptı. Bu süreçte altı ay İngiltere'de kaldı. Döndükten sonra 1994 Ocak ayında tayini Adana'nın en uzak ilçesi Tufanbeyli'ye çıktı. İki yıl burada görev yaptı.

1996 yılında terörün en yoğun olduğu dönemde Batman'ın ilçesi Hasankeyf'e tayini çıktı. O dönemde her gün şehit haberleri geliyordu. Operasyonlar yapılıyordu, yol güvenliği yoktu.

10 yıldır okullar kapalıydı. Okulları açmak için, Türkçe öğretmek için çok uğraş verdi. Vatandaşla iyi bir diyalog kurdu. Terörle iç içe 2 yıl geçirdi.

Ardından Artvin'de vali yardımcısı, Artvin'e bağlı Arhavi ilçesinde ise kaymakam olarak çalıştı. 2002'de ise Osmaniye'ye vali yardımcısı olarak atandı. Bir sonraki durak için ise gönlünde Ankara vardı.

Osmaniye'den sonra 2003 yılında Ankara'ya tayini çıktı. Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. Ankara'ya gelirken aklında politikaya atılmak yoktu... Lojmanda oturmak istemedi, ev arayışına girdi. Altındağ ile tanışması da bu süreçte oldu.

Altındağ'ın bir gecekondu mahallesi olan Karapürçek'te oturmaya ve yavaş yavaş bu bölgeyi tanımaya başladı. Belediye başkanlığı fikri de o dönemde belirdi. 2004 yılının ilk günü Ankara'ya geleli henüz çok kısa bir zaman olmuşken memuriyetten istifa etti ve Ak Parti'den Altındağ Belediye Başkanlığı için aday oldu.

29 Mart 2004 yılında hiç kimse kendisini tanımaz iken Altındağ'ın kaderini değiştirmeye talip oldu. Zorlu bir seçim sürecinin ardından büyük bir oy oranı ile Altındağ'a belediye başkanı seçildi.

2009 yılında Altındağ halkının desteği ile bir kez daha belediye başkanı oldu. 30 Mart 2014 seçimlerinden de zaferle çıktı. Üçüncü kez belediye başkanı seçildi. %64 oy alarak önemli bir rekora imza attı.

İlk günden beri Altındağ'da oturuyor. 2004 yılından beri Altındağ'ın geleceği için, çocuklar için çalışıyor. İlk iki yıl Altındağ Belediyesi'ni kurumsal bir yapıya oturtmak için çalıştı. Uyguladığı "Değişim Yönetimi" modeli ile Altındağ Belediyesi'ni sadece Ankara'da değil, tüm Türkiye'de takip edilir bir duruma getirdi.

2003 yılında 33 milyon TL olan belediye gelirlerini, 2013 yılında 209 milyon TL'ye çıkardı. 2003 yılında yatırıma 2 milyon TL bile harcanamazken, 2013 yılında 100 milyon TL'lik yatırım yapılmasını sağladı. Altındağ'a 100'den fazla tesis kazandırdı, sayısız yatırım yaptı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 1998 - 1999 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde "Kamu Yönetimi Yüksek Lisans" programını tamamladı.

2011 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda master programını tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Ana Bilim Dalı'nda Doktorasını tamamladı.

Evli, üç çocuğu var ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Veysel Tiryaki Melih Gökçek Mustafa Ak Keçiören Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title