Haberler

Vergi Rekortmenlerine Plaket Verildi

Osmaniye'de, 2006 Yılı Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi Rekortmenlerine Plaket Verildi.

Osmaniye'de, 2006 yılı kurumlar vergisi ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verildi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Köşk Restaurant'ta düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Defterdar Ali Tosun, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, OTSO Başkanı Mustafa Sugurtin, OTB Başkanı Ali Koza, Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin, SMMMO Başkanı A.Alper Kazan ile çok sayıda işadamı katıldı.

OTSO Başkanı Mustafa Sugurtin, törende yaptığı konuşmada, "En büyük görevlerimizden biri de düzenli ve hakkaniyetli vergi vermektir. Çünkü hepimizin en değerli varlıkları olan çocuklarımızın eğitimi ve öğretimi, vatanımızın ve milletimizin en büyük koruyucusu Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm masrafları, iç güvenliğimizin teminatı emniyet teşkilatımızın tüm giderleri, yollarımız, barajlarımız, emekli dul ve yetimlerin maaşları devletimiz tarafından bu vergilerle karşılanmaktadır. Daha çok üreten, daha çok kazanan ve daha çok vergi veren, huzurlu, mutlu, barış içerisinde yaşayan bir toplum olmamız dileğiyle tüm vergi rekortmenlerimizi kutluyorum" dedi.

SMMMO Başkanı A.Alper Kazan ise, devlet ile millet arasında bir akit olduğunu belirterek, "Bu akdi yapanlar o kadar isabetli bir anlaşma yapmışlar ki, görevler kutsal bir nitelik kazanmış. 'Nedir bu akit ve buna bağlı olan görevler?' dediğimizde; vergi akdin en önemli maddelerinden birisidir. Askere gitmek, kanunlara uymak vatandaşlık görevlerimizdendir. Devlet ise milletin ilerlemesi ve refah içinde huzur ile yaşamasının temini için akde imza atmıştır. Her iki taraf da görevini iyi yaptığında devlet ile millet barışık yaşar. Bizim ülkemiz zor bir coğrafyadadır. Anadolu, birçok medeniyetin külleri üzerindedir. Bu topraklar hata yapanları, tembelleri, ahde vefasız olanları, birbirine düşenleri, zayıfları hiç affetmez. Bizim başka Türkiyemiz yoktur. Hal böyle olunca vergisini veren, kutsal oyunu doğru kullanan, gerektiğinde vatan savunmasına katkıda bulunan, aynı zamanda kendi devletinin yanlış yapmasına izin vermeyen onurlu bir millet olarak yaşamak zorundayız. Vergisini ödeyen insanlarımıza saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Kazançları bol ve daim olsun" diye konuştu.

Kurumlar vergisinde birinci olan Özel Deva Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. (İbn-i Sina Hastanesi) Başhekimi Ömer Can ile gelir vergisi birincisi Yusuf Oğuz Örtlek'e plaket verildi. Törende ayrıca, Osmaniye'de en yüksek istihdamı sağlayan Tosyalı Holding ve İl-Teks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ile en eski ticaret odası üyesi olan Mahmut Ateş'e şilt verildi.

(ACK-MT-Y) 01.03.2008 16:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title