Haberler

Vatandaşlara soruldu: Okulların açılmasını güvenli buluyor musunuz?

Güncelleme:

MetroPOLL Araştırma, okulların açılmasına ilişkin yapılan son anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Araştırmaya göre halkın yüzde 64'ü okulların açılmasını güvenli bulmuyor. AK Partililerin yüzde 53'ünün "hayır" demesi ise dikkat çekti.

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin okulların açılmasıyla ilgili yaptığı anketin sonuçları yayınlandı. Ankete katılanların yüzde 64'ü koronavirüs salgını nedeniyle okulların açılmasına sıcak bakmıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde 81 ile gönderilen genelgeye göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ile 1. sınıfa başlayacak öğrencilere, 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi verileceği bildirildi.

HALKIN YÜZDE 64'Ü OKULLARIN AÇILMASINI GÜVENLİ BULMUYOR

MetroPOLL Araştırma, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı sonrası okulların açılmasına ilişkin bir anket yaptı. Ankette vatandaşlara "31 Ağustosta okulların açılmasını planlanıyor. Siz bu tarihlerde koronavirüs salgını nedeniyle okulların açılmasını güvenli buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 26,5'i soruya "evet" derken yüzde 64'ü "hayır" diye yanıt verdi. "Fikrim yok" diyenlerin oranı ise 9,5 oranında oldu.

Öte yandan, ankete katılan AK Partililerin yüzde 53'ünün "hayır" demesi dikkatlerden kaçmadı.

Vatandaşlara soruldu: Okulların açılmasını güvenli buluyor musunuz?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

milli eğitim bakanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (49)

SİVASLI:

BİZ BİLİNÇLİ OLARAK TEBBİRLERİ ALALIM DEVLET ZATEN TEBBİRİNİ ALACAKTIR OKULLARDAN UZAK TUTUYORSAK ÇOÇUKLAR EVDEMİ OYNUYOR SONUÇTA DIŞARIDA HERKES

16
14
yanıtYanıtla
BUNAK:

Torunlar evde basimi agritiyi. Acin nolur okullari.

8
20
yanıtYanıtla
Musa:

millet olarak her türlü duyarsızlığı yapalım hiçbir kurala uymayalım sonra çocukları okula göndermeyelim diyelim

20
6
yanıtYanıtla
Hatice Ünlüsoy:

Okulların açılmasını hiç uygun bulmuyorum üniversitesilerde açılmalı insanlar çocuklarıyla ilgilenmemek için okulların açılmasını istiyor çocuklarının sağlıklığını ve eğitimini düşündükleri için değil En az bir yıl daha çok dikkat etmeliyiz Hepimiz hastalanırsak ordumuz hastalanırsa ülkemizin bağımsızlığı tehlikeye girer Okullar çocuk avutma yerleri değildir Lütfen anne ve babalar çocuklarının sorumluluğunu alsın ve okulların açılması için baskı yapmasınlar

13
10
yanıtYanıtla
Dr:

O zaman hiç bir zamam açma zaten virüs bir daha yok olmayacak annesi babası kutu kapağı için yada tencere için kavga etsin orda burda alem yapsın okul kapalı diye virüs gelmeyecek diye çok bekle

15
8
yanıtYanıtla
HAMLE:

Sürekli yanlış hamleler. SÜREKLİ! Okullar çok önemlidir. Eğitim çok önemlidir. Ama duyarsızlarla çevrili bu ülkede bu işi yapmak çok zor. Algıyı bozdular. İnsanlar kavanoz kapağı için markette kavga ederek alışveriş yapıyorlar. Tanesi 40 kuruş. Allah belanızı versin ya. Bu insanlarla okul filan açamazsınız. Okullar SOKAKTAN GÜVENLİDİR. Ama Türkiyedekiler değil. Avrupa''da öyle. Türkiye''dekiler ticarethane. Özel okulda öğretmenler korunmuyor, sınıflar temizlenmiyor, tuvaletler günde sadece 1 ker

16
7
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Hiçbir eğitimli aklı başında öğrenci velisi üzerine titrediği yavrusunu okula mokula göndermez. Kalsın sınıfta bir sene kaybetsin canından olacağına. Bu kadar cehalet olmaz artık. Açacakmış. Aç. Vatani görev olsa düşmana karşı hadi gidelim şehit olsun evlatlarımız da bu 'ne? Ne gazi işte niyazi..

13
8
yanıtYanıtla
Nur:

Ak Partililerin okulların açılmasını istememesi gayet normal. Çünkü hep ezberden, cahillikten yanalar!

10
7
yanıtYanıtla
mantık:

dikkat edersiniz spden sonra en yüksek okul açılsın diyen seçmen oranı ak partililerde basit bir tabloyu bile okuyamayan birisisiniz buna rağmen herhangi bir partiye oy kullanan insanları cahillikle damgalamaktan da çekinmiyorsunuz..

yanıt0
yanıt1
Layıksavar:

Okumaktan kastınız ne ? Diyelim ki siz okudunuz , ama adam olmaktan fazlaca uzaksınız ki insanlara gelişigüzel laf savuruyorsunuz dolayısıyla Cehalet sözü agzına pek iyi yakıştı.. nitekim boşuna dmemişler kişi karşıdakini kendinden bilirmiş diye...

yanıt0
yanıt0
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title