Haberler

Varto'da Aleviler Hızır Ceminde Lokma Dağıttı

Muş’un Varto ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Hızır lokması verildi ve Hızır cemi yapıldı.

Muş'un Varto ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Hızır lokması verildi ve Hızır cemi yapıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Varto Cem Evinde, Hızır orucunun son günü nedeniyle lokmalar paylaşıldı, dualar okundu ve semahlar dönüldü. Alevilerin yoğun katılım gösterdiği Hızır ceminde semahlar dönülerek, gülbenler okundu. Hızır Cemi öncesi dergah yöneticileri ve dedeler, Hızır ayına ilişkin bilgileri aktardı. Hızır ayının bolluk ve bereketin simgesi olduğu vurgulanarak, tutulan oruçların hayırlara vesile olması dilendi. Lokma duası ile devam eden Hızır ceminde zakirler deyişler okudu, deyişler eşliğinde semah dönüldü. Cem sonrası Alevilerin getirdiği lokmalar birleştirilerek halka dağıtıldı. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cem Evi Dedesi Hasan Ballı, "Burada her yıl Hızır cemi yapılıyor, kurbanları kesiliyor. İnsanların lokmalarıyla kurbanlarını getirip cem yapılıyor. Bu cemle 12 hizmet yapılıyor. Cemden sonrada kurbanlar yeniliyor ve dualarla her kes evine gidiyor" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pir Sultan Abdal Varto Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title