Haberler

Van: Erciş Şeker Fabrikası 19. Pancar Alım Kampanyası Başladı

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Şeker Fabrikası Müdürü Şehmus Dağ, 2006-2007 Dönemi Şeker Pancarı Alım Kampanyası Döneminde Ekonomiye 40 Milyon YTL Civarında Bir Katkı Sağlayacaklarını Söyledi.

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Şeker Fabrikası Müdürü Şehmus Dağ, 2006-2007 dönemi şeker pancarı alım kampanyası döneminde ekonomiye 40 milyon YTL civarında bir katkı sağlayacaklarını söyledi.

19. dönem pancar alım kampanyası nedeniyle Erciş Şeker Fabrikası alım sahasında bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Şehmus Dağ, geçen yıl içinde Van, Bitlis ve Ağrı sınırları içinde 122 köyde 4 bin 500 çiftçiyle 185 bin ton pancar üretimi sözleşmesi yaptıklarını bildirdi. Tahmini 160 bin ton pancarın fabrikada 73 günde işlenerek, 24 bin 500 ton şeker, 4 bin 800 ton melas, 60 bin ton yaş küspe üretileceğini aktaran Dağ, bunların ekonomiye katkısının yaklaşık 40 milyon YTL olacağını kaydetti.

Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Halis Halifeoğlu ise konuşmasında, "Pancar, çiftçinin emeği, işçimizin ekmeği, Türkiye'nin ise geleceğidir. Bu geleceğin kaybedilmemesi adına herkesi göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Erciş Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ünal da, özelleştirme kapsamında bulunan tüm şeker fabrikalarına Türkiye Pancar Kooperatifi Birliği (Panko-Birlik) olarak talip olduklarını söyledi. Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi ise, Van Gölü havzasının en büyük sanayi tesisi olan şeker fabrikasının ilçe ve bölgeye büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Törene katılanlara Ramazan ayı münasebetiyle helva ve meyve suyundan oluşan iftariyelik verildi. Ardından, kampanya kurdelesi Erciş Belediye Başkanı Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Akgün ve Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Dağ tarafından birlikte kesildi. Kurban kesimi ve dualar eşliğinde kantara pancarı ilk getiren üç çiftçiye de fabrika yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title