Haberler

Van Damme'ın da Oynadığı "Sınav" Filmi İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye'nin Yarısını Oluşturan Genç Nüfusun Yaşamlarını Çarpıcı Bir Dille Beyaz Perdeye Taşıyacak Olan Üçlemenin İlk Filmi Olan 'Sınav' İçin Geri Sayım Başladı.

Türkiye’nin yarısını oluşturan genç nüfusun yaşamlarını çarpıcı bir dille beyaz perdeye taşıyacak olan üçlemenin ilk filmi olan `Sınav` için geri sayım başladı.

Türkiye’nin ilk kült gençlik filmi olacak olan Sınav’ın yönetmenliğini Vizontele ve G.O.R.A. gibi gişe filmleri rekortmeni Ömer Faruk Sorak üstleniyor. Fida Film ve Böcek Yapım’ın ortaklığında çekimleri 12 Haziran 2006’da İstanbul’da başlanıp, bir ay içinde çekilen bu ilk , Sınav hikayesinin merkezine gençlerin tam anlamıyla korkulu rüyası haline gelen ÖSS’yi yerleştiriyor.

Sınav aile baskısı, gelecek kaygısı, sınav depresyonu ve bir yandan süregelen yoğun okul temposuyla birlikte öncelikle ortaöğretim başarı puanlarını yükseltmek için okuldaki yazılı sorularını ele geçirmekle başlayıp, sonrasında işi ÖSS Soru Bankası Soygununa kadar götürmeyi planlayan Mert, Sinan, Gamze, Kaan ve Uluç’un heyecan dolu hikayesini konu alıyor. Film Türkiye’nin bir türlü çözüme kavuşamayan eğitim sistemi ve sınav problemini oldukça komik, eğlenceli ve aksiyonu yüksek bir dille anlatıyor.

Öykü ve Senaryosunu Yiğit Güralp’in yazdığı Sınav’da filmin genç yüzleri İsmail Hacıoğlu, Yağmur Atacan, Rüya Önal, Caner Özyurtlu, Volkan Demirok’a; Hümeyra, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Ayda Aksel, Ali Sürmeli, Tuba Büyüküstün, Kadir Çöpdemir, Muhittin Korkmaz, Ayşenil Şamlıoğlu, Nihal Menzil, Nejat Birecik, Itır Esen, Özge Özder gibi güçlü bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

Filmin oyuncu kadrosundaki diğer bir isimse dünyaca ünlü aktör Jean Claude Van Damme. Van Damme özellikle 80’li ve 90’lı yıllarda oynadığı ¨Kickboxer¨, ¨Double Impact¨, ¨Universal Soldier¨, ¨Street Fighter¨, ¨Maximum Risk¨, ¨Legionnaire¨ ve ¨Double Team¨ gibi birçok kült aksiyon filmiyle geniş bir kitlenin büyük bir hayranlıkla izlediği bir isim. 20 Ekim 2006’da izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title