Haberler

Van'da Öğretmenlere Staj Uygulamasında Rehberlik Eğitimi

Van’a yeni atanan öğretmenlere rehberlik edeceklere yönelik düzenlenen “Öğretmenlere Staj Uygulamasında Rehberlik Eğitimi” semineri devam ediyor.

Van'a yeni atanan öğretmenlere rehberlik edeceklere yönelik düzenlenen "Öğretmenlere Staj Uygulamasında Rehberlik Eğitimi" semineri devam ediyor.

Koç İlk ve Ortaokulu'nun konferans salonunda düzenlenen seminere Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Aladağ, Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç ile danışman öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç, yeni atanan aday öğretmenlere yönelik yapılacak staj uygulamasının çok faydalı olacağını ifade ederek, bu noktada danışman öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, Van'a şubat döneminde bin 60 yeni öğretmen atandığını belirterek, "Atanan öğretmenlerimize yönelik Milli Eğitim Bakanlığımızın bu sene başlatmış olduğu danışman gözetiminde 6 ay süreli bir stajyerlik eğitimi süreci başladı. İlimizde de 422 aday öğretmenimiz burada stajlarını yapmak istedikleri yönünde tercihte bulundular. Bu öğretmenlere danışmanlık yapmak üzere 540 danışman öğretmene yönelik haftanın ilk günü başlayan eğitim seminerleri devam ediyor. öğretmenimizi yetiştirecek olan danışman öğretmenlerin eğitimine pazartesi günü başladık. Önceki gün yaklaşık 180 kişiye iki gün boyunca eğitim verildi. Bakanlığımızca yetiştirilen formatörler gözetiminde bugün ise iki gün sürecek olan ikinci bir gruba eğitim vermeye başladık. 540 civarında rehber danışman öğretmenle eğitim sürecini yürütüyoruz. Bugün hem Koç İlkokulu'nda hem de Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisemizde iki grup şeklinde danışman öğretmen yetiştirme eğitimini yürütüyoruz. Çok güzel bir ilgi var" şeklinde konuştu.

Aday öğretmenlere yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sayfasında gerekli duyuruları yaptıklarını aktaran Müdür Kırekin, "Onlara yönelik soru cevap linkini açtık. Adaylık sürecinde yaşayacakları sorunlarla ilgili bizzat görevlendirdiğimiz bir ekip ilgilenecek. Ayrıca bu eğitimi yürütecek olan dört koordinatör seçtik. 6 ay boyunca bu öğretmenlerimizi takip edecek, gözetleyecek ve okullarda ziyaret edecek. Çok yoğun bir programla bizler bu adaylarımızı yetiştireceğiz. Aday öğretmenlerimiz 6 hafta görevlendirildikleri danışman öğretmen gözetiminde derslerini verecek. Bu süreçte bir takım formlar da doldurulacak. Onları da bizlere teslim edecekler. Daha sonraki süreçte ise stajyer öğretmen, danışman öğretmenin gözetiminde kendisi ders işleyecek. Bu sefer de rehber öğretmen aday öğretmen hakkında form doldurarak bizlere ulaştıracak. Bu süreç bittikten sonra aday öğretmenlerimiz bir takım değerlendirmeler sonunda olumlu ya da olumsuz şekilde eğitimleri tamamlanacak. Aday öğretmenlerimiz bu süreçte de özlük haklarından faydalanacaklar. Bu süreçte ayrıca Bakanlığımızca belirlenen 30 adet kitabı okuyacaklar. Ayrıca Bakanlığımızın eğitim ve sosyal içerikli filmleri de aday öğretmenlerimize izletilecektir. Yani yoğun bir eğitim süreci olacak, bunun çok da faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Zeynel Abidin Akkuş tarafından bir seminer verildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Aladağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title