Haberler

Vali Yazıcı, Okul İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Ömer Halaç İşitme ve Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu ile Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, yapımı devam eden Ömer Halaç İşitme ve Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu ile Rize Merkez İmam-Hatip Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ve Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile bir dizi incelemelerde bulundu. İlk olarak Çiftekavak Mahallesi'nde, hayırsever iş adamı Özcan Halaç tarafından yaptırılan Ömer Halaç İşitme ve Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda devam eden çalışmaları izleyen Yazıcı, yetkililerden bilgi aldı.

Gülbahar Mahallesi'nde yapımı süren Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda da incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, Rize'de eğitim yatırımlarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi.

Yazıcı, işitme ve görme engelli çocuklar için tam donanımlı bir eğitim kompleksine kavuşuyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Beş bin metrekarelik alanda yapımı devam eden Ömer Halaç İşitme ve Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu, gelişmiş teknolojik ve fiziki altyapıya sahip olacak" dedi.

Yapımı devam eden okullarda son durumu yerinde görmek, bir aksaklık varsa yetkilileri uyarmak amacıyla incelemelerde bulunduklarını ifade eden Yazıcı, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize daha iyi ortamlarda eğitim vermek için çalışıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda, eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eksiklerimizi gidermek için gerek devletimiz, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum örgütleri işbirliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yazıcı, Rizeli hayırseverlere eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Rize hayırseverlerin çok olduğu bir kent. Devlet ödeneklerimizin yanı sıra hayırseverlerimiz de eğitim konusunda çok önemli katkılarda bulundular. Yapılan bu eserler bizleri yarınlara daha güçlü taşıyacaktır. Hem idare hem de hayırseverler tarafından yapılan yatırımlarla yapısal alandaki ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Rize'nin eğitim konusunda hak ettiği yere gelmesi için hepimize büyük görev düşüyor. Yapılmakta olan okul inşaatları bitirildiğinde Rize'nin eğitim ve öğretimine büyük katkılar sağlayacak. Ülkemizde olduğu gibi ilimiz de kamu yatırımları anlamında büyük bir şantiyeye dönüştü. Rize özellikle eğitim alanında çok önemli yatırımlar alıyor. Bütün bu yatırımlarla altyapımızı güçlendiriyoruz, eğitim kalitemizi yükseltmeye çalışıyoruz. Devlet eğitim ihtiyacı olan hiçbir kimsenin dışarıda kalmaması için tüm kurumlarıyla beraber çalışıyor." - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Akgül Ersin Yazıcı Rize Merkez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title