Haberler

Vali Okutan Öğrencilere Diş Macunu ve Fırçası Dağıttı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'un Ağız ve Diş Sağlığı Sorunları Açısından Ön Sıralarda Yer Aldığını Söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon’un ağız ve diş sağlığı sorunları açısından ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Maçka İlçesi'ne bağlı Esiroğlu Beldesi’nde Esiroğlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda Trabzon Valiliği ve Trabzon Diş Hekimliği Odası tarafından düzenlenen ‘Okullarda Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Programı’na katılan Vali Okutan, diş ve diş eti hastalıklarının Türkiye ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında olduğunu kaydetti. “Hayatı doğrudan tehdit etmediği zannedildiğinden bu konuya gereken önem verilmiyor” diyen Vali Okutan, “Halkımızınyüzde 90’a yakınında ağız ve diş sağlığı sorunları var. Bölgemizdeki durum da bu oranlarla paralellik gösteriyor. Diş hekimi yoğunluğunun sıklığına bakıldığında Trabzon, Türkiye’deki birçok ile göre ön sıralarda yer almaktadır” dedi.

Türkiye’de diş macunu tüketiminin Avrupa ülkelerinden çok geride olduğuna dikkat çeken Vali Okutan, “Ülkemizde diş macunu tüketimi kişi başına 80-85 gramken, bu oran İngiltere’de 480 gram, İtalya’da 270 gram, İspanya’da 155 gram civarındadır. Ve çok ilginçtir, yapılan bir araştırmada bu gün evlerimizin yüzde 70’inde diş macunu bile bulunmuyor” diye konuştu.

Öğrencilerden ağız ve diş sağlığına gereken önemi göstermelerini isteyen Vali Okutan, programın sonunda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıttı.

(BK-MU-Y)

02.05.2007 16:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title