Haberler

Vali Nayir: Öğretmenlik, Kutsal Ama Fedakarlık İsteyen Zor Bir Görev

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Öğretmenler Günü sebebiyle Ali Güral Lisesi öğretmenlerini ziyaret etti.

Öğretmenler odasındaki ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de hazır bulundu.

Öğretmenler gününü kutlayarak, onları tek tek tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir karanfil hediye etti.

Kütahya Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ziyaretlerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir'e teşekkür ederek tüm meslektaşlarının gününü kutladı. Dülger, "Öğretmenlik bir özveri mesleği. 'Milletin ruhu maariftir' diyor Nurettin Topçu. O ruhu ayakta tutan, geleceğe taşıyan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Aileden sonra ilk yol göstericinin öğretmenler olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, peygamberlik mesleği olan öğretmenliğin kutsal ve zor bir meslek olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesini sağlayan, sevginin ve fedakarlığın birer temsilcisi olduğunu dile getiren Vali Nayir, "Öğretmenlik, meslek içerisindeki en kutsal meslek. Her şeyden önce peygamber mesleği. Anne baba birer öğretmen, yöneticilerimiz birer öğretmen. Dolayısıyla biz çok sayıda öğretmene sahibiz ve öğretmene muhtacız. Dileriz ki sağlık sıhhat içerisinde, güzel günlerde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hep bir araya gelmiş, ülkenin geleceğine ait güzel şeyleri paylaştıkları bir ortam oluşmuş olsun. Kutsal ama fedakarlık isteyen zor bir görev. Öğretmenlerimiz tüm bu özellikleri kendisinde barındırabiliyor, feda ve sevgi hislerini kullanabiliyorlar. Yorulmadan, usanmadan emekliliği olmayan bir görevde çalışıyorlar. İnşallah sizler de mesleğinizi memnuniyet içerisinde yapıyorsunuzdur. Yapılan işte başarının ilk şartı işi sevmek olmalı. Eğer sevilmeden bir iş yapılıyorsa başarılı olması mümkün değil. Öğretmenlerimizi kendi işlerini seven kişiler olarak görüyor, görmek de istiyoruz. Yoksa mutlaka eksiğimiz, yeterli olmayan durumlar var. Belki yeterli ilgiyi, itibarı görmediğinizi, hakettiğinizi alamadığınızı düşünüyorsunuz ama yine de bu ülke, gelecek ve çocuklar bizim düşüncesiyle sevmeniz ve güzel bir iş yaptığınızı bilmeniz lazım. Olduğumuz yerlerde olmak isteyen binler, yüz binler, milyonlar var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir öğretmenlerle sohbet ederek istek ve arzularını dinledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Dülger Ahmet Hamdi Nayir Nurettin Topçu Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title